Superhiks - Kolku Vreme (na ćirilici)

Јас сум од Данска, Шведска, Јужна Австралија
и дојдов малку памет да ви посолам
чевли за жена ми, мидер за баба ми,
за мојот внук купувам дискови

Вашата земја е здодевна, висока, пасивна
и на моменти потсетува на Пакистан.
Се што можам јас за вас да направам
е тоа памет да ви посолам.

Чекај бре малку сети се
кој продава безредие
разврати лицемерие
бар малку свети се.

Јас сум од Данска, Шведска, Јужна Австралија
и немам некоја порака јасна баш.

Чекај бре малку сети се
кој продава безредие
разврати лицемерие
бар малку свети се.

А знам и да се сетам колку бевме мали,
но горди, среќни сме и убави и здрави.
Колку ли време ќе го чекаме да дојде
сонцето пролетта и мирисот на трева, на треваааааа?!

Ча ча ча.