Superhiks - Ponekogash (na ćirilici)

Понекогаш зимата е толку долга
студена и вечно тажна, бескрајно ледена.
Понекогаш,ги гледам како седат сами,
стуткани и вечно тажни, бескрајно несреќни.

А само момент не дели, од прјатни средби,
само секунда ни треба за бакнежи жешки.
Предели топли и среќа, зад првиот свиок,
и небото светло и ведро.

Декемви е, и знам дека ми треба време,
да разберам и да ги сфатам снегот и зимата.
Понекогаш,ги гледам како седат сами,
стуткани и вечно тажни, бескрајно несреќни.

А само момент не дели, од прјатни средби,
само секунда ни треба за бакнежи жешки.
Предели топли и среќа, зад првиот свиок,
и небото светло и ведро.

А само момент не дели, од прјатни средби,
само секунда ни треба за бакнежи жешки.
Предели топли и среќа, зад првиот свиок,
и небото светло и ведро.