Lepota - Sminkanje u zurbi

Verovatno vam se desilo da u zurbi samo stanete pred ogledalo i u najboljoj nameri nabacite malo "boje" na lice, a da krajnji rezultat tog ubrzanog postupka sminkanja nije bas sjajan. Mnogo zena ima slican problem, ali postoji par stvari koje vam mogu olaksati sminkanje kada zurite.

Cak i veliki majstori sminkanja kakva je Jillian Fink Dempsey moraju da "protrce" kroz svoj uobicajeni proces nanosenja makeup-a ako kasne negde. Generalno gledano, nanosenje pudera u zurbi nece biti toliko katastrofalno, ali kada stavljate sminku na oci, potrebno je da samom postupku posvetite znacajno vise paznje.

Jillian Fink Dempsey predlaze da se trudite da sve bude sto jednostavnije i bez komplikovanih "kozmetickih zahvata". Stavite malo vazelina na kapke za prelivajuci "wet" look. Vazelin daje transparentni sjaj koji istice prirodnu boju vena na vasim ocnim kapcima.

Ako vas ovo ne cini zadovoljnim i ako jos uvek zelite da nanesete "pravu boju", stavite malo senke ili sjaja za oci u zlatnoj ili "sampanjac" boji. Nanosenje zlatnih nijansi u zurbi je mnogo lakse u odnosu na druge boje jer ne zahteva mirnu ruku i preteranu preciznost.

- hvala Newena