Lepota - Mejkap koji se nece rastopiti

Tokom leta se ne preporucuje teska sminka zato sto ce u kombinaciji sa visokom temperaturama zacepiti kozu,koja ce vam uzvratiti bubuljicama i mitiserima. Takodje, jos jedan od problema sa sminkanjem u letnjem periodu jeste i to sto obicna sminka nije postojana. Ipak, ne mozete u potpunosti da se odreknete sminkanja, vec izaberite vodootpornu dekorativnu kozmetiku koja je postojana, bez obzira da li ste na plazi, bazenu ili fitnes centru.

SJAJEVI
Ako na svoje usne nanesete sjaj vocne ili cokoladne arome koji ste malo pre toga izvadili iz frizidera, dozivecete hladnu senzaciju, ali i produziti vek trajanja sjaja na usnama. U frizideru mozete da drzite kreme za lice i telo, kao i ruzeve. Ne samo sto su prijatniji na licu vec ce im to produziti trajnost i kvalitet.

SENKE I PUDERI
Leti izbegavajte da koristite senke za oci u kremi. Ako bas morate da ih koristite, posluzite se sledecim trikom: nakon nanosenja utapkajte senku u prahu. Tako ce tekstura biti cvrsta, a sminka duze ostati postojana. Leti je koza masnija pa za vecernji izgled birajte pudere koji matiraju kozu. Tokom dana ih izbegavajte, a nepravilnosti na kozi, podocnjake i akne, prekrijte korektorim. Odaberite puder i korektor do dve tamnije nego inace, narocito ako lako tamnite na suncu.

- hvala $andra