Zdravlje - Mesečeva dijeta

"Mesečeva dijeta" je revolucionarni metod za koji se kaže da vrši detoksifikaciju organizma i podstiče telo na gubitak težine - čak do 3 kg dnevno!


Principi
Ova dijeta sastoji se od posta u trajanju od 24 sata u periodu kada je mlad mesec. Postoji dosta dokaza da i post na pun mesec (takođe u trajanju od 24 sata) daje određene rezultate, ali mlad mesec dominira po rezultatima.


Kada započeti mesečevu dijetu
Dakle, onoga trenutka kada počinje mlad Mesec (Mesec prelazi u novu fazu) - počinje i vaša dijeta. Kada se to tačno dešava pogledajte u tabeli.

Šta je dozvoljeno jesti/piti za vreme mesečeve dijete
Dozvoljeno je samo konzumiranje tečnosti i to najbolje obične vode ili blagog biljnog čaja (naravno bez šećera). Ukoliko vam je teško da pijete samo vodu i čaj - možete dodati i svež sok od voća ili/i povrća - naravno bez šećera i aditiva... Alkohol i mleko su striktno zabranjeni kao i sva čvrsta hrana. Količina tečnosti koju treba uneti varira od osobe do osobe i kreće se između 3 i 4 litre.

Šta u slučaju jake gladi
Ukoliko osećate glad - popijte veliku čašu soka od povrća.

Da li je dozvoljena fizička aktivnost za vreme od 24 sata trajanja dijete
Da, čak je i poželjna. Lagane vežbe i šetnje će pomoći i gubljenju kilograma i bržoj detoksifikaciji.

Kakve rezultate možete da očekujete
Za 24 sata trebalo bi da izgubite do 3 kg - naravno ako poštujete gorenavedena pravila. Jednodnevni post je takođe odličan način da se telo detoksifikuje i poboljša imunitet.

Dodatne napomene
Pošto izgubite nekoliko kilograma - nastavite da se hranite lakšom hranom i prilagodite životni stil ovoj dijeti. Ako ste "borac" na duge staze - ovo je odličan način da se bez prevelikog truda za nekoliko meseci oslobodite viška kilograma.Tabela
Mesečevu dijetu možete započeti po podacima datim u donjoj tabeli. Vreme je dato kao Univerzalno vreme (GMT) što znači da za ove naše prostore (Centralno Evropsko vreme) treba dodati 1 sat. Ukoliko ovo čitate recimo iz SAD gde se koristi Istočno standardno vreme - oduzmite 5 sati (za zapadno 8 sati). Sve u svemu kao kod bilo kog podšavanja sata u odnosu na Univerzalno vreme.

Mlad mesec u 2008. godini

Kalendarski mesec dan sat minut
Januar 8 11 37
Februar 7 3 44
Mart 7 17 14
April 6 3 55
Maj 5 12 18
Jun 3 19 23
Jul 3 2 19
Avgust 1 10 13
Avgust 30 19 58
Septembar 29 8 12
Oktobar 28 23 14
Novembar 27 16 55
Decembar 27 12 22

Tabele sa svim fazama meseca u periodu od 2008. do 2010 godine.

- hvala lola