Lepota - Regenerator za kosu

Zelite da se zauvek oprostite od suve, krte i pokidane kose? Zelite da Vasa kosa bude sjajna, meka i svilenkasta? Upotrebljavajte dobar regenerator posle svakog pranja. Uporedo sa tim, proredite upotrebu fenova, hauba i vrucih viklera, redovno skracujte krajeve, cesljajte se neznim pokretima. Zelite da saznate nesto vise? Citajte dalje.

REGENERISANJE NA PRAVI NACIN

Posle samponiranja i ispiranja, sipajte malo regeneratora da dlan, priblizno jednu supenu kasiku za kratku kosu, dve supene kasike za poludugu kosu i tri za dugu. Umasirajte regenerator u kosu, specijalno masirajuci krajeve vlasi. Izbegavajte nanosenje balzama na teme da biste sprecijli preterano mascenje. Pustite da regenerator deluje 3 minuta. Cesljem sa sirokim zupcima nezno rascesljajte kosu. Regenerator se mora sasvim isprati.

TIPOVI REGENERATORA

Leave-in: Ovo je naziv za proizvode koji se ne ispiraju i najcesce se prave u obliku spreja. Pazite da ne isprskate koren kose.

Intensive/Deep: Intenzivan regenerator koji je prava poslastica za vlas. Vraca sjaj, mekocu i cvrstinu kosi koja pati zbog ceste upotrebe farbe, fena, sunca, morske soli, ili vode sa visokom koncentracijom hlora.

Reconstructor/Repairer: Ovi proizvodi rekonstruisu vlas, i koriste se ako je kosa hemijski tretirana (npr. minival). Ove formule za dubinsko tretiranje sadrze proteine i druge sastijke za ojacavanje slabljene kose.

SAVETI

Upotrebljavajte bogatiju formulu za vreme zimskih meseci, kada hlada spoljni vazduh krade Vasoj kosi vlaznost.

Za dugu, kovrdzavu kosu strucnjaci preporucuju nanosenje dubinskih regeneratora, a zatim da se kosa veze u rep, umota u neko platno i ostavi tako preko noci. Uradite ovaj nocni tretman jedamput mesecno.

Ako je Vasa kosa ostra i kovrdzava, posle regeneratora upotrebljavajte gelove i sprejeve koji podcticu sjaj, narocito zimi kada kosa izgleda suva.

POGRESNI MITOVI

1. Da se vlasi ne razlete, dobro je ostaviti malo regeneratora na kosi.

Ovo je definitivno stetno za finu, ravnu kosu, a moze da deluje za veoma kovrdzavu kosu. Zapamtite, ako se ostavi previse regeneratora, on ce privlaciti prasinu, pa ce Vasa kosa ubrzo ponovo biti za pranje.

2. Neki regeneratori mogu da izlece rascvetale krajeve

Ne. Regeneratori mogu da ucine da kosa bude meka, glatka i manje ostecena, ali rascvetalim krajevima nema pomoci dok ih ne odsecete.

- hvala e-s