Lepota - Parfemska ulja

Esencijalna ulja su prava esencija biljke od kojih su dobijena. Esencijalna ulja nisu isto sto i parfemska ulja (engl. “perfume oils” ili “fragrance oils”)

Esencijalna ulja su prava esencija biljke od kojih su dobijena. Esencijalna ulja nisu isto sto i parfemska ulja (engl. “perfume oils” ili “fragrance oils”) Za razliku od prirodnih esencijalnih ulja, parfemska su dobijena na vestacki nacin, ili sadrze vestacke supstance, pa nemaju lekovita svojstva.

Nazalost, mnoge firme prodaju parfemska ulja pod nazivom “aromaterapija”. Posto aromaterapija nije regulisana zakonom, proizvodjaci mogu da manipulisu podacima o proizvodu. Takodje je cesta pojava da se mnogi proizvodi za negu, mirisljave svece, itd. nepropisno oznacavaju kao aromaterapija. Ovo se narocito odnosi na proizvode koji nisu kupljeni kod poznatog i priznatog prodavca aromaterapije. Neki proizvodi nazvani “aromaterapija” sadrze parfemska ulja ili druge sinteticke sastojke, koji ne samo da nisu lekoviti, vec mogu biti i veoma stetni. Uvek proverite koji su sastojci navedeni na proizvodu. Ako sastojci nisu navedeni na ambalazi, ili ako proizvod sadrzi parfemska ulja, nemojte ga kupiti.

- hvala e-s