Lepota - Savjeti za ljepsu kozu

Ko kaže da ljepota nije važna? Pred vama je 15 super savjeta zahvaljujući kojima ćete od sada izgledati znatno bolje. Sačuvajte ove savjete i pročitajte ih više puta.

1. Imate bubuljice na bradi ili po ivicama obraza? Uzrok za to može da bude - telefon! Zaista! Pritisak i bakterije sa telefonske slušalice mogu da iritiraju vašu kožu. Rešenje: ne pritiskajte je uz lice i dezinfikujte je svakoga dana.

2. Ovo isprobajte kada vam oči izgledaju umorno. Stavite bezalkoholni tonik u frižider. Sipajte malo tonika na loptice od vate i stavite ih na zatvorene oči nekoliko minuta.

3. Ako imate masnu ili bubuljičavu kožu, vaš jastuk vam može biti najgori neprijatelj. Masnoća i prljavština se skupljaju na ivicama vaše kože, stoga mjenjajte jastučnicu nekoliko puta nedeljno.

4. Bacite žilete koji ostavljaju tragove po koži. Mjenjajte ih na svaka 2 - 3 brijanja.

5. Suha koža? Vrela voda odnosi vlažnost. Zato se kupajte u toploj (a ne super-vreloj) vodi i ograničite vrijeme za tuširanje.

6. Učinite dejstvo hidrantnih dodataka u vašem losionu za tjelo maksimalnim: nanesite ga odmah poslije tuširanja ili kupanja, dok je koža još uvjek pomalo vlažna.

7. Znate li onaj stari trik o stavljanju kesica čaja na očne kapke da bi se smanjila nadutost? Savjet: koristite čaj od kamilice, jer ostali čajevi mogu da ostave tragove na koži.

8. Ako poslije pranja lica imate osjećaj zategnutosti, vjerovatno je proizvod koji koristite za čišćenje previše jak. Izaberite neki blaži.

9. Ups, stavili ste više parfema nego što je potrebno? Nemojte ga sprati (miris će se promeniti i biće još čudniji). Uklonite ga uz pomoć loptica od vate natopljenih alkoholom.

10. Dobijate novo-izrasle dlake od brijanja? Koristite alpha hydroxy losion (ima ga u svakoj apoteci).

11. Koristite proizvode protiv bubuljica samo dva ili tri puta dnevno. Ako pretjerujete isušićete kožu.

12. Perite kožu koristeći male, kružne pokrete, idući naviše. Ako je sapunjate odozgo naniže, štetite njenoj elastičnosti.

13. Vašoj koži je potreban i dobar san da bi se odmorila, regenerisala i zamjenila istrošene ćelije. Spavajte najmanje 8 sati svake noći!

14. Napravite sami piling za masnu kožu. Sameljite zob u blenderu, onda dodajte jogurt da bi napravili pastu. Masirajte ovo u kožu dva minuta pa potom isperite.

15. Poslije pranja lica i tjela dobro uklonite svu sapunicu. Ukoliko ostane, može da iritira vašu kožu.

By Zlatko(Nani)

- hvala Zlatko (Nani)