Razno - Kako odabrati poklon

Kako odabrati pravi poklon? Kako da se dopadne osobi kojoj ga poklanjamo te da istodobno sadrzi i dio nase licnosti? U Skoli lakoce zivljenja pisemo o poklanjanju: danas o izboru poklonu a sutra o tome kako primiti poklon.. Sarenilo ponude ovih dana dovodi vas u zabludu kako mozete kupiti bilo koji predmet, pa da ce se osoba radovati vasem odabiru. Nije to bas tako. Svako od nas ima svoje boje i svoje mirise, osjete dodira ili osjete zvuka, a samo neki od njih su blizu nasima. Sve ostalo se razlikuje bez obzira jesmo li bliski s tom osobom ili je u pitanju samo povrsno poslovno poznanstvo.

Dakle, razmisljamo o kupovini poklona. Odredili smo osobe kojima zelimo pronaci prigodnu sitnicu ili vrijednu stvar, zavisno o novcu koji smo spremni potrositi. Prije odlaska u kupovinu, dobro je da napravimo malu meditaciju. Sjednemo u udoban stolac i razmislimo sto ta osoba voli. Sjetimo se boja koje nosi, mirisa tijela koji smo osjetili, boje ociju, predmeta u njegovoj kuci , njenog hobija i na kraju profesije. Sve nam to daje sliku bica kojem zelimo poklonitii. Zatim odredimo svotu novca koju mozemo potrositi. Poenta jest u tomu da novac potrosimo s lakocom, tako da ne osjecamo grc jer smo iscrpili svoje mogucnosti ili, jos gore, nabili dugove i veliki minus na racunu. Tibetanci kazu: "Poklon mora biti takav predmet kojeg mozemo s lakocom nabaviti i pokloniti, a da u nama nema grca sta cu poslije". Katkad je mozda bolje napraviti sam neku sitnicu, nego pokloniti i nesto sto prekoracuje nase imovinsko stanje. Toliko o vrijednosti poklona.
Boja poklona u sebi treba nositi i poruku o osobi.

Crvena - trebamo je u cistom materijalnom svijetu, posao, zajednicka ulaganja i slicno.
Narancasta boja - osobu zelimo u svijetu seksa.
Zuta - ocekujemo od nje harmonicni odnos na razini prijateljstva ili zajednickog stvaranja razlicitih projekata.
Svijetlozelena - samo nam je ljubav na pameti.
Tamnozelena (vojnicka boja) - nesto smo ljuti i nezadovoljni s nasim odnosom.
Svijetloplava - s tom se osobom volimo dogovarati i ti dogovori su nam vazni.
Tamnoplava - s tom bi osobom mogli stvarati nove projekte, opcenito s njom zelimo funkcionisati na razini kreacije novih pojmova ili ideja.
Ljubicasta - poruka s nase strane: osjecam se bozanski uz tebe.


Kad dodirujemo predmet koji smo odabrali, moramo imati osjecaj miline i ugode, sto ukazuje na to da odabrani predmet dobiva dobru energiju koju cemo prenijeti osobi. Miris je tesko odabrati jer svaka koza drugacije reaguje na odredenu kombinaciju mirisa, ali nam pomaze ako poznajemo navike osobe.

Zlato ili srebro takodje u sebi nose toplinu ili jezu, zavisi o tome kako su odabrani i ko ih je izradio. Obicno se pri odabiru koncentrisemo na velicinu, ali necemo zaboraviti da sam predmet nosi mnogo energije osobe koja ga je radila. Takvi vrijedni predmeti cesto donose sa sobom i obavezu na koju primaoc poklona mozda u tom trenutku nije spreman, pa s takvom vrstom poklona ne treba zuriti. Ako je prilika posebna, kao sto su zaruke, vjencanje, rodenje djeteta, ako se zelite zahvaliti za neku vaznu uslugu, ne treba bjezati ni od vrijednih darova. Pazljivo se prisjetite kakvu vrstu nakita nosi osoba pa u skladu s tim odaberite novi predmet. Pazljivo ga spakujte i poklonite s puno ljubavi, jer, ma kako se cinilo cudnim, ali takvi vrijedni pokloni i mogu dovesti do zahladenja odnosa.Vrijeme poklanjanja je i vrijeme otvaranja.
Kroz darove pokazujemo sto osjecamo prema prijateljima, rodbini, posebice prema ljubavnom partneru. Zato samo hrabro otvorite svoje srce dok ih birate.

By Zlatko(Nani)

- hvala Zlakto (Nani)