Galija - Komentari o izvođaču Upišite mišljenje

JOVAN (3 Jun 2002 u 16:22   ID: B61-148)
BILI STE PRVI VESNICI NECEG PRAVOSLAVNOG.ALI STE SE IZGUBILI U JULU A MI U SVETU.VAS NISLIJA.
Eno (25 Jun 2002 u 7:56   ID: 321-956)
Ma sta se ima reci za njega?
Sve najbolje! Daleko najbolja Rock grupa sa ovih prostora.
:) (12 Feb 2003 u 5:53   ID: 893-B6D)
Poslije EKV najbolja grupa na prostorima bivse nam drzave.
nola (18 Feb 2003 u 10:36   ID: 400-999)
Cista poezija!
Alen (4 Mar 2003 u 17:54   ID: EA1-DF6)
Super.Pjesme su im dolične
DAMIR (15 Apr 2003 u 3:26   ID: B5E-055)
STRAAŠNA GRUPA ,ALI TAMO NEKIH DALEKIH 80-IH U MAKARSKOJ ..... SVE DOK IH "PRAVOSLAVLJE" NIJE PREVIŠE ZAOKUPILO...fan iz CRO
nela (20 Apr 2003 u 20:42   ID: 62F-BB5)
Znate li mozda ko mu je gostovo na onoj pjesmi
Narode moj?
lela (30 Apr 2003 u 21:02   ID: 837-870)
...veliki sam obisao svet i shvatio logiku ludaka
da je zivot samo jedan let od svitanja do potpunog mraka...
Enno (29 Nov 2003 u 12:37   ID: 056-B2C)
Jedna od najboljih, ako ne i najbolja rock grupa sa balkana.
Samo je "malo previse" nacionalisticki nastrojen.
ridjobradi (6 Jan 2004 u 8:40   ID: EE1-BFF)
svojevremeno na elektrijadi u budvi - slovenska plaza, taman se raja zagrejala (pocela da zari i pali) upada nesa galija i baladicama presece po pola ... valjda savest ili ko ce ga znati, posle je uz kilo vinjaka, svirao par sati na gitari uz drustvo oko njega okupljeno, sto svoje, sto tudje pesmice ... e to je bilo, nesto neponovljivo! :) :) :)
Role (21 Jun 2004 u 8:41   ID: C6E-F17)
Imaju par stvarno dobrih pesama.Pesma pravoslavlje je lepa.
BIOGRAFIJA (14 Aug 2004 u 21:36   ID: 3C4-FE8)
Još kao tinejdžer pod jakim uticajem hipi pokreta, Nenad Milosavljević (roden 1954. godine u Nišu), počinje da se bavi muzikom. Prateći se na akustičnoj gitari i usnoj harmonici po niškim parkovima i leti na moru, prijateljima svira tadašnje hitove. Prvi javni nastup imao je 1975. godine u vreme Niških filmskih susreta na Večeri poezije i muzike. Izvodi svoje pesme, ali i repertoar Hose Felisijana. Sledeće godine, u okviru Večeri slobodnih formi nastupa na Omladinskom festivalu u Subotici. Zatim učestvuje na Beogradskom proleću i počinje da piše muziku za pozorišne predstave. Dobija ponudu da za amatersko pozorište Treća polovina komponuje muziku koja bi se uživo izvodila tokom predstave. Sa članovima grupe Dva lustera dogovara da rade zajedno, a zatim uz njihovu pratnju 11. aprila 1977. godine organizuje solistički koncert u Narodnom pozorištu.

Ubrzo počinju da rade kao grupa Galija, i nazvali su se po imenu kafane u kojoj su se sastajali. Grupu pored Nenada Milosavljeviča čine Goran Ljubisavljević - gitara, Predrag Branković - bas, Nenad Tančić - bubnjevi i Bratislav Stamenković - klavijature. Tančič ubrzo odlazi u vojsku, a na njegovo mesto dolazi Boban Petrović, jedan od retkih stalnih članova grupe u budućnosti. Na Gitarijadi u Zaječaru 1978. godine pobeđuju sa novim klavijaturistom Zoranom Stankovićem. Nekoliko meseci kasnije učestvuju i na Omladinskom festivalu u Subotici. Tada klavijature već svira Ljubodrag Vukadinović. Na turneji sastava Smak sviraju kao predgrupa. Krajem 1978. godine nastupaju na BOOM festivalu u Novom Sadu. Debi album snimaju 1979. godine sa novim stalnim članom, Predragom Milosavljevićem, Nenadovim bratom. On peva prateće vokale i zadužen je za tekstove. Album "Prva plovidba" donosi im i prve hitove: "Avanturista", "Gospi" i "Decimen".

Posle nastupa na "Rock spektaklu '79" koji je na stadionu JNA organizovalo Bijelo dugme, od grupe se opraštaju Goran Ljubisavljević, Predrag Branković i Ljubodrag Vukadinović. Novi članovi postaju basista Zoran Radosavljević, gitarista Dušan Radivojević i klavijaturista Nebojša Marković, ali se promene tu ne zaustavljaju. Album "Druga plovidba" snimaju sa producentom Zlatkom Manojlovićem, muziku radi Nenad, tekstove Predrag, a pesma "U suton" komponovana je na stihove Dobriše Cesarića. Na Splitskom festivalu 1980. godine na fudbalskom stadionu "Hajduka" nastupaju u okviru rock večeri sa još trinaest grupa. U to vreme postižu veliki uspeh u Bosni, a i u daljem toku karijere tu će imati najverniju publiku. Sve do početka rata, naravno. Te 1980. godine u JNA odlazi Boban Pavlović, a menja ga Zoran Stamenković (ex Kerber). Istog leta počinju da sviraju u ferijalnom naselju u Makarskoj gde če biti redovna pojava u sledećim sezonama.

Album "Ipak verujem u sebe" donosi nove hitove "Još uvek sanjam" i "Burna pijana noć". Početkom 1982. godine u grupu se vrača bubnjar Boban Pavlović i kao predgrupa nastupaju na koncertu Džoa Kokera (Joe Cocker) u hali Pionir. Samostalni koncert drže na Tašmajdanu 10. juna 1983. godine sa predgrupama Potop i Kerber. Lider zemunske jazz rock grupe Potop, klavijaturista Saša Lokner, ubrzo postaje član Galije. Oktobra iste godine, u Mančesteru, sa producentom Gordonom Roulijem (Gordon Rowley) snimaju album "Bez naglih skokova". Materijal je miksovan u Kaliforniji. Ploča ne donosi nijedan hit, a pesmu "Ti me svojom hladnoćom ne kušaj" komponovali su na stihove Sergeja Jesenjina. Krajem 1983. godine dobijaju zanimljivo priznanje iz Splita. U okviru ankete za istraživanje omladinskog turizma, proglašeni su "najboljim živim dogadajem na obali". U rodnom Nišu, započinju redovne nedeljne koncerte u Muzičkom klubu 81 na kojima sviraju obrade svetskih standarda.

Saša Lokner odlazi kod Bajage i Instruktora, a klavijature kraće vreme svira Aleksandar Ralev. U to vreme im stiže gitarista Žan Žak Roskam, poreklom iz Zaira, inače Belgijanac. Budući da se Roskam oženio devojkom iz sela kraj Makarske, preselio se u Jugoslaviju i tokom leta se upoznao sa članovima Galije. Roskam je od 1984. godine svirao u grupi D Boys, a 1986. godine prelazi u Galiju i sa njima snima album "Digni ruku". Na ploči se našla njegova pesma "Winter's Coming" za koju je tekst napisala pevačica Dani Klain iz grupe Vaya Con Dios. Producent ploče je Nenad Stefanovič Japanac, a gostuju Saša Lokner, trubač Goran Grbić, saksofonista Nenad Petrović i Bobana Stojković koja je pevala prateće vokale.

Sasvim novi kurs Galija preuzima na ploči "Daleko je Sunce" sa novim saradnicima klavijaturistom i flautistom Batom Zlatkovićem i Radomanom Kanjevcem koji je grupi doneo drugačije ideje i tekstove. Zlatković je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, odsek flauta. Galija mu je bila prvi profesionalni sastav. Kanjevac, novinar II programa Radio Beograda, prvi put se u Galiji ogledao kao autor tekstova za grupu, a doneo je plan o objavljivanju trilogije koja bi se bavila stvarnošću zemlje u neminovnoj tranziciji. Album "Daleko je Sunce" producira Dušan Petrović - Šane, a gosti su Kornelije Kovač, Saša Lokner, Nenad Stefanović, orkestar Fejata Sejdića, Ivica Vdović VD i mnogi drugi. U naslovima pesama kao i same ploče, nalaze se citati preuzeti od Dobrice Ćosića, Vima Vendersa, Branka Ćopića, Ive Andrića, Laze Lazarevića i Alekse Šantića. Bata Zlatković se potpisuje kao autor udarnih pesama "Da li si spavala", "Mi znamo sudbu" gde je i koautor teksta. Tu su i dobro prihvaćeni "Intimni odnosi", "Orlovi rano lete", "Kao i obično". Pesma "Zebre i bizoni" u originalu je trebalo da se zove "Brioni", ali budući da je zadirala u enigmu Tito, jedino se tekst za nju ne nalazi na omotu.

Posle ove ploče, grupu napušta dugogodišnji član Zoran Radosavljević, a dolazi basista Predrag Milanović sa kojim 1989. godine snimaju "Korak do slobode". Autori muzike su Nenad, Bata i Roskam, autor tekstova Kanjevac, a producent Saša Habić. Uvodnu i završnu temu na ploči komponovao je Zlatković, a odsvirali su je trubač Boban Marković iz Vladičinog Hana i sam Zlatković na flauti. U pesmi "Sloboda" sa Nenadom Milosavljevićem peva Goran Šepa iz niške grupe Kerber. Ključne pesme, "Na tvojim usnama", "Kopaonik" i "Sloboda", opet komponuje Zlatković, a sigurni aduti su "Korak do slobode", "Kad me pogledaš" (obe V. Milosavljević) i "Nasmeši se". Roskamov ležeran reggae u "Ljubavnoj pesmi" upotpunjen je ironičnim tekstom na sve aktuelniju temu - nacionalizam. Te 1989. godine nagradu za rock kompozitora godine na festivalu MESAM dobija Nenad Milosavljević. U Galiju dolazi novi basista, Beograđanin Dušan Karadžić. Početkom 1990. godine sa grupama Riblja čorba, Valentino, Viktorija, Bajaga i instruktori učestvuju na trodnevnim koncertima u Temišvaru. Iste godine objavljuju album najvećih hitova "Još uvek sanjam" za koji su neke od starijih pesama ponovo snimljene.

U vreme prvih višestranačkih izbora u Jugoslaviji, pripremaju maksi singl, predizbornu ploču na kojoj je trebalo da se pojave pesme "On je isti kao on", "Ti si moja jedina Partija", "Posle svega" i "Komunista" (gostujući vokal Šaban Bajramović). Ali do realizacije ploče, iz nejasnih političkih razloga, nikada nije došlo. Albumom "Istorija, ti i ja" 1991 . godine završavaju trilogiju. Produkciju je radio Nikša Bratoš (Valentino), ploča je snimana u Titogradu, a miksovana u Zagrebu. Kao gosti pojavljuju se frulaš Bora Dugić, Saša Lokner, basista Slaviša Pavlović - Stenli i ansambl Renesans. Sa ploče se izdvajaju pesme "Trava", "Skadarska", "Trube" i "Seti se maja". Juna iste godine sviraju kao predgrupa na koncertu Boba Dilena u Zemunu. Avgusta poslednji put sviraju u Sarajevu. Zbog narasle napetosti u zemlji, Žan Žak Roskam napušta grupu i vraća se u Belgiju. Njega menja Beograđanin Dragutin Jakovljević. Sa novom postavom objavljuju CD "Ni rat, ni mir" na kome je izbor pesama iz trilogije uz dva nova snimka - "Pravoslavlje" i "Na Drini ćuprija". Te dve pesme objavljene su i na promo singlu koji je deljen publici na njihovom koncertu u Sava centru decembra 1991. godine. Na tom nastupu su im se pridružili orkestar Fejata Sejdića, hor flauta, kamerni hor Sveti Đorđe i pijanista Miloš Petrović. Godinu dana kasnije opet organizuju veliki koncert u Sava centru povodom stogodišnjice Srpske književne zadruge. Snimaju pokion - singl sa obradama pesama "Mi nismo sami" grupe Film i "Sanjam" Indeksa. Na koncertu se kao gošća, posle mnogo godina anonimnosti, pojavljuje Olivera Katarina.

Početkom 1993. godine grupu napušta Bata Zlatković koji se povlači iz muzike sve do 1996. kada za PGP RTS objavljuje ploču "A be da be". Novi klavijaturista Galije je Oliver Jezdić, a novi basista Bratislav Milošević. Sa njima na Kipru 1994. godine snimaju dupli album "Karavan" u produkciji Saše Habića. Kao autor tekstova ponovo se potpisuje i Predrag Milosavljević, a Kanjevac posle ove ploče prekida saradnju sa Galijom. Kao gost na akustičnoj gitari svira Dragan Jovanović (Generacija 5). Ploča donosi osamnaest pesama od kojih su "Petlovi" obrada izvorne narodne. Tokom leta ploču promovišu serijom besplatnih koncerata na otvorenom prostoru. U okviru toga drže koncert u parku kod Skupštine Beograda. U proleče 1996. godine objavljuju album "13" na kome su pored tekstova Predraga Milosavljevića i stihovi pesnika Branka Radičevića, Stevana Raičkovića i Petra Pajića. Leta 1997. godine grupa objavljuje još jednu kompilaciju "Večita plovidba" i snima CD "Voleti, voleti".

0 grupi Galija objavljena je istoimena knjiga koju je napisao Milan Kerković, novinar iz Niša, kao i knjiga tekstova sa ploča. Uz rad sa grupom, Nenad Milosavijević paralelno komponuje pozorišnu muziku. Tokom svih ovih godina opremio je preko šezdeset predstava za koje je dobio šest nagrada. Radoman Kanjevac je objavio knjigu poezije "Otvoreno pismo" (Prometej 1995) i "Reči za pevanje" (SKC 1995) u kojoj su tekstovi pesama sa ploča Galije, a na njegove tekstove pesme su snimali YU grupa i Viktorija.

Diskografija

"Prva plovidba" (PGP RTB 1979)
"Druga plovidba" (PGP RTB 1980)
"Ipak verujem u sebe" (PGP RTB 1982)
"Bez naglih skokova" (PGP RTB 1984)
"Digni ruku" (PGP RTB 1986)
"Daleko je Sunce" (PGP RTB 1988)
"Korak do slobode" (PGP RTB 1989)
"Još uvek sanjam (Najveći hitovi)" (PGP RTB 1990)
"Istorija ti i ja" (PGP RTB 1991)
"Ni rat ni mir (Odlomci iz trilogije)" (PGP RTB 1991)
"Karavan" (PGP RTS 1994. dupli)
"13" (PGP RTS 1996)
"Večita plovidba" (PGP RTS / Raglas 1997. kompilacija)
"Voleti, voleti" (PGP RTS 1997)
Ja (2 Sep 2004 u 1:13   ID: 408-AD2)
brate, ovo je jebena, prljava, ljigava partiska grupa koja se sagnula da je malo sloba i onaj usrani rezim naguze, svirali su na njihovim mitinzima dok smo mi skakutali na hladnoci, pizda im materina prodana.......kada pomislim da neko moze NJIH da nazove najboljom rock grupom pored svih onih nekomercijalnih bendova, revolucionarnih bendova, pored balasevica koji je pevao na trgu republike dok smo obarali one drkadzije sa vlasti sto su nam zasrali i zemlju i zivote.......kako oni mogu da se porede sa legendarnom ekatarinom velikom, sa disciplinom kicme, sa ribljom corbom, sa azrom, sa bilo kojim drugim bendom koji nije prodavao guzicu mocnicima...jak mi rock kada tako dozvoljava da njegovim stavovima i uverenjima upravlja moc nekog retardiranog glavonje koji moze sada samo da fascinira matorce, poremecene ljude i budale........
Dalibor (16 Sep 2004 u 0:58   ID: 6ED-AE0)
Decko, ohladi malo!
Politika ne prica nista o muziku koju pravi Galija. Jer Galija je izvanredna grupa, sa strasnom muzikom, postoji vise od 30 godine. I uvek su bili na Vrhu Rok-Muzike.
Miss Lucifer (29 Oct 2004 u 20:19   ID: 603-70E)
Obozavam ih
jedna od ominjenih grupa
cenim ih zbog mnogo cega
evo,upravo ide "Pravoslavlje"

...to dovoljno govori
Tanja (17 Dec 2004 u 4:18   ID: 348-6F2)
Jel bi neko mogao da napise text od pjesme Decimen?
- Kaca (3 Jan 2005 u 9:11   ID: 1D4-C58)
Toronto, Jan/01/05

Koncert odlican!!!

Galija u punom sastavu, bolja kao nikada do sada.

Nekoliko sati prave, dobre svirke i prelepih tekstova brace Milosavljevic :))

Bravo majstori!!! Hvala vam!!!

P.S.Jedan od boljih koncerata odrzanih u Torontu u poslednjih pet godina
Malecka festadjunka (7 Apr 2005 u 2:12   ID: D85-B92)
Galiju prosto obozavam ali ne znam sto niko nije napisao pijesmu DIGNI RUKU??? Ispunite mi tu zelju please-im vas!!!!
Nedo (10 Apr 2005 u 3:56   ID: 80A-F4D)
Da si na drugom kraju sveta
Da vozis neka kola lepa
Da si prvi, ooo, da si prvi

Da rucas negde dole u Kini,
A zube cackas u Karolini
Na Bahamima da imas vilu
Od mnogo zena da dobije kilu
Da si prvi, ooo, da si prvi
da si prvi, ooo, da si prvi

Ma digni ruku, digni obadve,
Digni ruke od svega, nemas kartu ni do Pristine Ma digni ruku, digni obadve,
Digni ruke od svega, nemas kartu ni do Pristine

(dalje je sve isto)
Crvenkapica (6 Sep 2005 u 8:10   ID: 7AA-4E8)
Bila je to ljubav na prvi pogled...Obozavam Galiju od samog pocetka njihove karijere.Tekstovi su genijalni a Nesa je sjajan muzicar.Ne znam zbog cega polemike oko pjesme
"Pravoslavlje".To je dio naseg identiteta i tom pjesmom, po meni ,iskazuju ljubav prema otadzbini.
Zelim da Galija jos dugo godina pravi muziku,njima prepoznatljivu.Sto je vazno, ostali su svoji!
majaaa (11 Oct 2005 u 10:23   ID: 4B9-7D9)
istina je ono sto je JA rekao,ali kad neke stvari volis....jebi ga, moras slusati,jer ipak ja volim njihovu muziku.....ali opet kazem jebi ga.......
lelaaa (11 Oct 2005 u 10:24   ID: 4B9-7D9)
mislim da je ja upravu,ali ipak se ne moze poreći da imaju dobre tekstove,makar meni.
jebiga mnogi su se ljudi prodali u ovim usranim vremenima. Nije da ih branim,slaem se sa ja,ali ipak ih moram slusati...
KOSTIC DANICA (28 Feb 2006 u 16:19   ID: 60C-F9E)
:)OK JE PESMA
Ema (16 Apr 2006 u 17:51   ID: AE3-D6C)
Galija je najbolja grupa.Ima jako dobru muziku,a moja omiljena pesma je Pravoslavlje
pp2606 (17 May 2006 u 2:34   ID: 9C4-988)
Galija je odlicna grupa.Nebih je usporedjivao ni sa kime,jer oni sviraju ono sto sviraju.Mozes ih voljeti ili mrziti.Ja ih volim.Pa sta u vezi pjesme "Pravoslavlje"?Zar sam ja manje hrvat ili je netko veci srbin ako slusa tu pjesmu?Gluposti na kvadrat.
Sasa (21 May 2006 u 13:19   ID: 431-E54)
Galija je OK. daleko da je najbolja grupa , AZRA JE ZAKON !!! dzoni & morrison
sticenik (21 May 2006 u 13:21   ID: 431-E54)
da dobri su al AZRA JE ZAKON , da u pravu si sale DZONI & MORRISON, jedno te isto al dzoni je u svakom pogledu bolji em je nas BALKANAC
frey (26 May 2006 u 8:25   ID: C61-B96)
galija je jedna od najboljih grupa!Prosto ih obozavam!Drago mi je da su cesti gosti Trebinja!!!
Vuk (2 Jun 2006 u 19:27   ID: 0F6-A4E)
Najnoviji album je FENOMENALAN!!!!
Instrumentali su prekrasni!
darko (18 Sep 2006 u 14:16   ID: B0C-07F)
Galija je uz YU grupu elita naseg roka. O tome se ne prica,to se dozivljava. Bas kao i sam rok,vise od muzike,smisao zivota....
[SRB]skobaljic (16 Oct 2006 u 6:51   ID: EDE-0AE)
@ JA: pomenuo je Balasavica, Van Gog... a verujem da bi i Milan iz EKV (da je ziv) svirao za lovu, ili bio dovoljno glup (balasevic) da svira i podrzava za DZ neku politiku. Kada je Galija svirala, socijalisti su vec bili u koaliciji i prakticno su postajali opozicija - a posto su opozicija NEMA ih vise na demokratskim^^ kanalima.

U svakom slucaju, voleo sam kao srednjoskolac da slusam prva dva albuma (pored Azre i Doorsa). Pesme sa kasnijih albuma (komercijalnih) svirali smo na gitari u drustvu, pevali na zurkama.

Inace, Nesa je vrlo muzikalan (znam mu zenu^^). Kazu: kada sedi u drustvu i slusa razgovor - uhvati ponekad gitaru i pocne da peva ono sto drugi pricaju..

Bez ljutnje, pozdrav i sve najbolje svima
biscanka (16 Oct 2006 u 9:32   ID: DBC-D99)
meni su super,svidja mi se dosta njihovih pjesama,a da kojim slucajem nema neko tekst od pjesme "Decidmen" ako neko ima neka ga plizzz napise....pusa:)
Srki (20 Nov 2006 u 7:04   ID: A49-F29)
Evo reci Decimena
DECIMEN


Hladna noc. Tek je ponocni sat a ja cekam vec novi dam
Hladna noc, svi su zajedno sad mnogi vole se ja sam sam.
Novi san, ja sam usnio novi san,
Bolji dan, sutra svanuce bolji dan
Ali znam, stvarnost odnece isti dan
Ali znam, sutra svanuce novi dan
Znam da svanuce dan jedan obican radni dan.
Vreli dan opet donosi tu zveket novca I jave muk
Vreli dan opet jurim u krug opet kosmar I sloma ruh
Suncev zrak, samo dodirnuh suncev zrak
Osmeh blag, tad me ogrejao osmeh blag
A tek taj tren koji bice mi uvek drag
A tek taj tren koji uze mi ovaj dan
Koji dade mi noc koga uze mi vreli dan
Ehej hladna noc ehej vreli dan
Kad kod slana pada ja zavladam snovima svim
U sobi bez prozora ja pronadjoh kofer svoj star
I kao I sinoc ja izvadih svoj ludi san
A smrt mi tad kaze da zivot je obican dar
began (25 Nov 2006 u 15:39   ID: BF8-B69)
ma ovo je sve bez veze
donna (13 Dec 2006 u 17:25   ID: D11-312)
Gostovali su nam u Texasu i pali smo u nesvest od odusevljenja . Skupili su se fanovi iz cele bivse Yu, i stari i mladi a Nesin glas je zvonio Texasom kao da je vreme stalo. Sve pesme imaju prave i divne poruke a vi koji zamerate njima na izboru pesama definitivno ne poznajete razloge stvaranja dobre muzike. Galija is the best!!!!!!!!!!!!!!!!!
naya (11 Jan 2007 u 17:39   ID: 910-C78)
e pa svi vi pricajte sta hocete, al' GALIJA...hey...rijeci su suvisne...
Tajci (20 Jan 2007 u 5:49   ID: 610-0F5)
Da li neko moze sa napise text od pesme Da li si spavala
srki (23 Jan 2007 u 8:11   ID: 5D5-14E)
Pokusacu sutra ako ne zaboravim. Podsetite me :)
Danas zaista nemam vremena
lara (25 Jan 2007 u 17:27   ID: 032-727)
Galija je Galija ! ;)
sole1x (31 Jan 2007 u 20:03   ID: E3A-4F0)
Galija pored grupe Smak je nesumljivo najbolja grupa svih vremena sa ovih prostora.Bio sam na prvom koncertu grupe u Beogradu i po zavrsetku koncerta osecaosao sam se veoma srecno sto prvenstveno smatram da vrhunska grupa publici moze da pruzi srecu i neizmerno zadovoljstvo

Upišite mišljenje Vrh stranice | Prethodna : Sledeća
Vaše ime:
i šifra, ako ste član:


1 + 1 = ?   (odgovor upišite slovima)
Ovo nije forum. Zanima nas vaše mišljenje o ovom izvođaču, a ne o politici, religiji...