Armin Muzaferija - Biografija

Armin Muzaferija je rodjen 1.12.1988. u Visokom. Potjece iz muzicke porodice sto objasnjava njegov talent i sklonost ka muzici. 2000. godine dobiva nagradu za najperspektivnijeg mladog interpretatora na tradicionalnom Festivalu u Zenici. NAredne godine pobjedjuje na istom Festivcalu, nakon cega slijede mnoge nagrade na lokalnim i regionalnim takmicenjima mladih talenata.
Krajem ljeta 2007. odlazi na usavršavanje engleskog jezika u Englesku, edukujući se na prestižnom Cambridge univerzitetu, zatim se upisuje na Ekonomski fakultet u Sarajevu.
Da je na muzičku scenu ušao na velika vrata dokazuje i saradnja sa najvećom bosanskohercegovačkom zvijezdom Hajrudinom Harijem Varesanovicem koji je autor i aranžer kompozicije "Još te volim" s kojom je talentovani Armin, nastupio na festivalu "Melodije Mostara 2007" i osvojio drugu nagradu stručnog žirija. Za istoimenu pjesmu je urađen i video-uradak u "NTV Hayat" produkciji.

Neizostavni su i Arminovi regionalni uspjesi. Nastupom na "Sunčanim Skalama 2007“ ,u Herceg Novom, sa pjesmom "Povedi me",koju potpisuju Hajrudin Varešanović i Fahrudin Pecikoza, osvojio je visoko peto mjesto u veoma velikoj konkurenciji.

Tršište susjedne Hrvatske je osvojio postavši dijelom prestižne muzičke ekipe s kojima je ravnopravno nastupio na turneji "Veče sevdaha" u Zagrebu, Rijeci i Puli. Također je bio dio velikog, nedavno održanog muzičkog eventa, turneje u čast legendarnim Indexima, gdje je nastupao sa muzičkim veteranima: Harijem, Akijem, Tifom, Bebekom, Teškom industrijom i drugim velikim imenima.

Kao jedan od najvećih uspjeha i pohvala za kvalitet rada Armin izdvaja učešće na 12. Hrvatskom radijskom festivalu gdje je u izuzetno velikoj konkurenciji nagrađen sa dvije nagrade za numeru «Gdje mi ljubav spava»- prvom nagradom Internet glasanja i nagradu Radija M.

Armin je osim kvalitetne muzičke karijere ostvario i prvu glumačku ulogu u filmu »Marimaga», premijerno prikazanom u okviru manifestacije «Sarajevo kojeg više nema». Osim pojavljivanja u filmu, Armin interpretira sevdalinku «Kad ja pođoh na Bendbašu», koja je ujedno i sound-track filma.

U stvaranju dugoočekivanog Muzaferijinog prvjenca učestvovali su Hajrudin Varešanović, Miroslav Rus, Bojan Marović i sam izvođač.
Osim izvrsnih interepretatorskih mogućnosti, u što se uvjerio i stoga umjetničko povjerenje poklonio njegov mentor, Hajrudin Varešanović, Armin svira i instrumente-klavijature,te ozbiljno i profesionalno pristupa "svojoj ljubavi", pjevanju, i već duže vrijeme intenzivno radi na usavršavanju i školovanju glasa kod profesorice solo pjevanja Gordane Topić