Igor Starović - Biografija

Igor Starović je pop pjevač iz Beograda. Deset godina je proveo u grupi "Divlji kesten", kao njen pjevač, kompozitor i aranžer. Snimili su 5 albuma iza kojih su ostali hitovi: "Suze krijem, same teku", "Ti si moja muzika", "Kristina", "Zorane, Zorane", "Gori, gori", "Ni sunca ni kiše" "Nataša" i još mnogi drugi.

Nakon raspada grupe "Divlji kesten", 2002. godine, Igor započinje solističku karijeru. Nju je najavila pjesma "Hajde na sto". To je jedna od devet pjesama na albumu "Ujed ljubavi" koji je izišao u izdanju "RTV BK Telecoma". Osim Igora, autori pjesama su D. Brajović, Leontina i Kiki Lesandrić iz "Pilota". O samim pjesmama, Igor kaže da ih je pola s etno zvukom, a druga polovina je za onih koji su njegovu dušu!

Promociju svog prvog samostalnog, a ukupno do sada 6. albuma, najviši pjevač SCG estrade imao je u proljeće 2004. godine u beogradskom klubu "Piano bar". Atmosfera je bila prava slavljenička uz puno gostiju. Igor je tom prilikom otpjevao sve pjesme sa albuma. Nakon promocije u Beogradu uslijedile su isto tako uspješne promocije u Podgorici, Skoplju, Banjoj Luci... Igor u svaku svoju pjesmu unese dušu i jedinstvenom interpretacijom da joj poseban feeling. Atraktivan je spot za pjesmu "Hajde na sto" (u režiji Dušana Ivanovića) u kojem se pojavljuje čak 47 djevojaka.


Igorove velike ljubavi osim muzike su arheologija (što bi, kako kaže, da nije muzičar bilo njegovo zanimanje) i košarka (kojom se bavi rekreativno, a u kojoj bi isto tako bio uspješan da se njome nastavio profesionalno baviti - bio je nekada, naime, kadetski reprezentativac Srbije).