Vlado Georgiev - Biografija

Vlado Georgiev, pjevac i kompozitor, rodjen je 06. juna 1977. godine u Herceg Novom, a živi i radi u Beogradu. Pisao je pjesme za, sada pokojnog, Rodu Raicevica ("Sudnji dan", "Budi srecna s drugim"...), a sa zajednickom duetskom pjesmom "Draga" osvojili su nagradu na festivalu "Pjesma Mediterana" u Budvi 1997. godine.

Vlado Georgiev je nastupao na festivalima širom zemlje i pravio pjesme za mlade pjevace zabavne muzike, strpljivo cekajuci svoju pravu šansu. S njegovom pjesmom "Žena kao ti", puno uspjeha je imao mladi pjevac Željko Vasic na festivalu "Budva 2001". Ujedno, Vlado piše tekstove, aranžmane, a planira da izda i jednu knjigu svoje poezije.

U ljeto 2001. godine je u duetu sa Igorom Lazicem (bivši clan "Montenigersa"), otpjevao nagradjenu poletnu ljetnju pjesmicu "Tropski bar". Potom je izdao debi album "Navika" za diskografsku kucu "Goraton" iz Podgorice. Pojavom albuma pocela je i "vladomanija". Diskografi su bili iznenadjeni i zateceni, jer je za samo mjesec dana "Navika" postala najtraženije izdanje pop muzike u zemlji. S albuma su se odmah izdvojili hotovi "Sama bez ljubavi", "Bolesni od ljubavi", "Zbogom ljubavi", "Reci mi da znam"... Dobio je i nagrade za muziku "Zlatni Melos", "Oskar popularnosti" i "YU-dani estrade", a u mnogim anketama proglašavan je najvecim muzickim iznenadjenjem, a njegov CD za najbolji album godine.

Izmedju dva albuma Georgiev je objavio singl "Andjele" koji je odmah postao hit i zauzeo vrhove top lista širom ex-YU.

Drugi album, "Žena bez imena", izišao je takodjer u izdanju "Goratona" (kao i prvi). Nešto duže se cekalo na njegovo objavljivanje jer je Georgiev želio plasirati zaista kvalitetne pjesme i ne iznevjeriti publiku. Kako ima svoj studio, vodio je racuna o svim pojedinostima. Uz audio CD izišao je i još jedan, multimedijalni (kao special edition) na kojem su prikazane scene iz backstagea, film o svemu što se dogadjalo od 2001. godine pa do izlaska CD-a, foto galerija by Dušan Ivanovic, spotovi "Andjele" i "Andjele" rmx, live izvedbe pjesama "Zbogom ljubavi", "Andjele", "Lažni ljudi", "Reci mi da znam", "Sama bez ljubavi".

Svi dosadašnji spotovi uradjeni su vrlo profesionalno i filmskom kamerom. U spotu za pjesmu "Andjele"(koji je promoviran u beogradskom hotelu "Hayat", na Vladin 26. rodendan), više je vodjeno racuna o ljepoti kadrova, a u ostalima o scenariju ("Žena bez imena", "Jedina", "Mi nismo mi"...).

Album "Žena bez imena" promoviran je u Beogradu 11./12. januara 2004. godine. Promocija je protekla uspješno i na radost brojne publike završila živom svirkom koja je trajala do 6 sati ujutro. Nakon 10 dana uslijedila je promocija i u Podgorici.

Prvi beogradski solisticki koncert bio je 28. juna 2004. godine na popularnom Tašu. To je samo prvi u nizu uspješnih nastupa u SiCG i šire.
Ljeta 2007. izdao je single "Do svitanja" kojim najavljuje novi album.

Georgiev je veliki protivnik tabloida i borac za autorska prava

Više o albumima i promocijama na:
http://www.vladogeorgiev.com
http://www.goraton.com