Trula Koalicija - Biografija

Punk grupu Trula koalicija osnovali su 1986. godine članovi Kragujevačke grupe KBO!, Saša Vujić i njegov brat Boban Vujić zajedno sa Predragom Drčelićem iz Gornjeg Milanovca.

1988. sami izdaju kasetu pod nazivom "Trula koalicija". Na njoj se nalazi 14 demo snimaka koje su tokom '87. i '88. snimili u Vujinom stanu u Kragujevcu i u improvizovanom KBO! studiju u Malim Pčelicama.

1990. godine im se priključuje basista Dragan Cvetanović i od tada sviraju u postavi:

Boban Vujić - Bubnjevi
Dragan Cvetanović (Ceja) - Bas gitara
Predrag Drčelić (Skaki) - Glas, tekstovi
Saša Vujić (Vuja) - Gitara

Nakon toga sledi snimanje albuma: "Sećanja" i "Ne izlazi iz stroja", a onda 1992. godine njihovo remek-delo, album "Plakao sam kad je pala Sekuritatea" na kome se nalaze i pesme: "Alkoholičarka", "Ti", "Vrsta", "Rodi mi gomilu debila",...

Takođe jako bitno je pomenuti i njihov legendarni "Live in KST" album koji je snimljen na koncertu u beogradskom KST-u 1.6.1996. i predstavlja zaista kultno izdanje.

Diskografija:

1988 - Trula koalicija
1989 - Sećanja
1990 - Ne izlazi iz stroja
1992 - Plakao sam kad je pala Sekuritatea
1994 - Pogled u nebo
1996 - Live in KST
1998 - Ubiće nas promaja

Grupa postoji i danas, mada su im koncertne aktivnosti dosta retke, a poslednji album su izdali još davne '98. godine.