Osma Sila - Komentari o izvođaču Upišite mišljenje

s.dobrilovic@t-com.me
baco (5 May 2011 u 19:08   ID: 317-892)
Marko sa Cetinja !!! Bobov meil ne znam ali cu ga napomenuti da ti ga ovdje dostavi . Znam mu mobilni tel . ali nije lijepo da ga nepisem bez njegove dozvole . ( Nadji broj Radio Niksica pa potrazi muzickog urednikoa Boba Dobrilovica i kontaktiraj ga direktno ) . Pozdrav za moje Cetinjane !! Baco Kaludjerovic !!
Neso (8 Dec 2012 u 16:35   ID: F35-AEB)
Poštovani rock audotorijume Crne Gore:
Javjam Vam se sa nivoa transcendentalnog predanog služenja Svevišnjeg Boga, Jevandjelje po Jovanu, 4. pjevanje, stih 48. I reče mu Isus, "Ako ne vidite znake ni čudesa nevjerujete"
1. Pročitao sam neke komentare o nikšićkoj rock sceni a to znači o crnogorskoj, jer kao što je poznato Nikšić je cedntar rock scene u CG. To je poznato kako publici tako i medijumima, zar ne?
2. Trudiću se da budem što koncizniji jer mi to nalaže moj položaj transcendentalnog p.s.
3. U komentaru se kaže: Grupa "Osma sila" je nastala iz grupe "MIR"- tačno.
4. Grupu "MIR" su sačinjavali: v. solista Kaja Drašković, solo gitrara Mićo Maksić, ritam gitara Slobodan-Bobo Dobrilović, bas Mica Nikčević, klavijaturista, Baćo Kaludjerović i bubnjar Blažo Perović - NETAČNO! (to je druga postava).
MALA DIGRESIESIJA;
1. Grupa "MIR" je nastala kao plod grupe "GENERACIJA", članovi; Sava Perović-bubnjar, Bobo Dobrilović-ritam gitara, bass gitara Mica NIKČEVIĆ, v solista Kaja Drašković i solo gitara Bajrami Nevaip a sada Bajramović koji je bio glavni motor, tj- generator, jer je kao prvo;
- obezbijedio muzičke instrumente (većinu), u tadašnjem domu JNA.
- udarni repertoar je bio njegova ideja, sonšajn-Nazareth, u subotu mala, kad bi bio bijelo dugme- Jutro, čajl in the tayme- Dyp Parpl itd
- Kasanije pred pomenuti subotički festival (iz poznatih ali sada nebitnih razloga) članovi tadašnje grupe "MIR" su se izdvojili, tj krenuli svojim putem najprije ka Sub. fest. itd., a solo gitara i motor grupe tj. ja nastavio sam svoim putem koji je što se tiče solo gitare uvijek bio vrh. to znaju svi koji su se nasladjivali mojim solo dionicama - samo da napomenem oduševljenu publiku u domu JNA i dalje, ulica Ljubljanska, ekonomski fakulte u TG odnosno PG...
-Poštovani audotorijume, dozvolite da sada kažem nešto o daljem radu na rock sceni, gitariste Bajramovića sada Merkur-a (nakon pseudonijuma Perdurabo ovo je moja dalja duhovna adaptacija, inače tokom života i rada u NK poznat sam bio i pod nadimkom Nešo Metalika).
-Dalle 1978. god. osnovao sam najoriginalniju i najupečatljiviju rock grupu "CRNA RUPA" koja je imyala perspektivu da dosegne vrh YU-scene...
-Ova grupa je bila sjeme rock histerije koja je počela da s širi iz moje kuće u tadašnjoj "LJubljanskoj" ulici. To je poznato kako tadašnjim provincijalskim umovima i maminim sinovima tako i Savezu Komunista kao i tadašnjoj miliciji koja je mene i pjevača Zorana privela razgovor zbog imena grupe, duge kose,bedževa sviranja na stepenicama tadašnje biblioteke kao i zbog djevojaka koje su nas stalno pratile...epilog razgovora je bio; Ja vidim da ste vi dobri momci sali to ime promjenite- tadašnji komsandir milicije. Bili samo tema razgovora u gradu na Bisgtrici!
-Sigurno je da se pamti gitarijada una sceni "male sale" kada je nakon pitanja voditelja; "a sada šta čujete kada prodjete pored "malog magacina"", dvoranom odjeknulo, CRNA RUPA" Istog trenutka sa obje strane sjedišta se pojavilo po nekoliko čuvara reda (milicionera). Publika je euforično skandirala, pojedinci su skakali sa balkona u sali a tadašnji vodeći muzičar Pedja Martinov ić prof. muz. u gimnz. Stojan Cerović i njegovi prijatelji su sjedeli su u prvim redovim, širom otvorenih usta nevjerujujući da se tako nešto dogadja u Nikšiću. To je bio rock and roll!
-Ja sam vladao scenom kao vodja grupe ya front men pjevač Zoran Radonjić je palio ženska srca, Šmeki, Momir Jeftović je tresao salu svojim bassom, klavjaturista Rajko Kadović je ulazio pod kožu sbojim maj-harmonijama a bubnjar Mićo Kaludjerović je uvjerljivo drmao svoj "PREMIJER"...to je pravi nikšićki ali i crnogorski rock okosnica današnje reock scene kako u NK tako i dalje...
- Dozvolite da kažem da Mic Nikčević koji se pominje niti je bio niti je bass gitarista (bez uvrede).
- Što se tiče najbolje gitare tj "Fender stratokaster" ja sam taj koji je bio vlasnik te gitare i koji je na njoj svirao i sola Dejvida Gilmora:
- Da defin sada je to sve iza mene a u medju vremenu ja sam prošao Beograd, rat na Kosovu, napisao sdam roman "Duron vladar dela univerzuma" za ideju ove knjige Branko Babović vrsni nikšićki umjetnik je rekao "odakle ti ovakva ideja"...
Trenutno pišem pjesme, komponujem i spremam koncert.
Pozdravljam sve koje sam naveo u ovom opisu kao i sve ljubitelčje rock muzike... Nikšiću išem; prvi i najbolji rockere u NK a znači i dalje sam ja, svirao Led zzepelin, Dip parpl, Pink floyd Rolingstonse Nazaret i mnoge druge...a iznad svega "BIJELO DUGME".
_ Naravno
Puno pozdrava mojim nikšićanima a najviše prijateljima Osme Sile.
Za bilo koje informacije možete me kontaktirati preko fb Zeljko Mrvosevic Jeiko...imam skoro sve snimke Osme Sile!
Ako Bog da da se okupimo da zasviramo kao u stara vremena !!!
jel tako? (7 Dec 2013 u 17:25   ID: 296-971)
... kaži i sam što bi s tom slobodom koja ti se sad tako dragocjenom čini...
vukao se po barovima i kavanama kao nekada kao stari klaun po davno napuštenoj bini
ti misliš da ti se sreća na ulici iza svakog ugla smije i da je treba samo dohvatiti kad ti se to prohte
o ne, prijatelju moj, varaš se...
Merkur (12 Mar 2018 u 16:17   ID: C29-1E1)
Ko je ovaj autsajder koji pise o nekom klovnu. Takve tipove smo mi iz "crne rupe" kasirali na svakom uglu. Takvi ni neznaju dalje od svog nosa, ha-ha-ha...malogradjaninu jedi...jedi mali Dzeki...i evo ti jedan stih nahranis svoju sujetu: "zimee niksicke, bijeje ulice, uspomene dolaze i prolaze, sve pamtim ali ne i gdje autsajderi odlaze..."ha!

Upišite mišljenje Vrh stranice | Prethodna : Sledeća
Vaše ime:
i šifra, ako ste član:


1 + 1 = ?   (odgovor upišite slovima)
Ovo nije forum. Zanima nas vaše mišljenje o ovom izvođaču, a ne o politici, religiji...