Lepota - Umete li da odaberete parfem?

Cesto se konacan odabir parfema ne moze objasniti - slucajno se odlucujemo, a cesto popustimo pred ljubaznim prodavcima, dobrom reklamom, lepom bocicom ili trenutnim raspolozenjem. Ali devojka koja vodi racuna o svom izgledu, svom mirisu i trosku, tacno sta sta trazi i samo to kupuje. A ako ste u dilemi koji parfem izabrati evo nekoliko korisnih saveta.

Kakav parfem ste poslednji put probali?
To ce vam posluziti kao pocetna orijentacija kad odete u parfimeriju. Tacko cete znati sta treba dodati ili sta zelite da promenite novim parfemom.

Koji parfem potraziti?
Cvetni, orijentalni, osvezavajuci, intenzivan, slatkast... nazivi su kojima se najcesce opisuju grupe parfema.

Koliko parfema isprobati?
Ne vise od dva uzastopno, svaki na posebnoj ruci. Vise parfema zbunice vase culo mirisa. Ako u tom trenutku ne nadjete ono sto trazite, pricekajte jedan ili vise dana. Najgore je parfem kupovati za jednu priliku i na brzinu.
Napomena: Ukoliko u parfimeriji postoji posudica sa zrncima crne kafe, udahnite i to ce neutralisati miris prethodnog parfema, tako da mozete da pomirisete i vise parfema tokom vase kupovine.

Kako isprobati parfem?
Najveca greska je trljati ga na kozi, jer time remetite sled mirisnih nijansi koje se odredjenim redosledom oslobadjaju iz parfema. Nekoliko kapi nanesite na zglob ruke i ostavite da ispari. Najbolje je da parfem probate predvece, kako bi imali celu noc na raspolaganju da se odusevite ili shvatite da vam ne odgovara.

Da li ce se i njemu dopasti?
Ovo pitanje nemojte da zanemarite. Miris je diskretno ali vazno sredstvo komunikacije. Onom koji je u vasoj blizini treba da se dopadne. Zato bez ustrucavanja pitajte za misljenje.

- hvala e-s