Razno - Kako sacuvati novac

Ako nemate novca, a zelite da se zabavite, ili ako zelite da kuipite neke stvari za manje novca, evo sta mozete da uradite!!!

***SMINKA***
Idete na dejt, a nemate sminke, i bas biste voleli da nosite neki moderan ruz, sjaj za usne, puder.... ali nemate para? Za ovo ce vam trebati dar za glumu!!!!!! U nekim prodavnicama sminke ima sminke na probu. Npr. ako zelite karmin, idite na odeljenje sa karminima, obavezno pitajte prodavacicu koji su karmini za probu, iskoristite svoj glumacki dar i izadjite iz prodavnice sa karminom na ustima, a da niko i ne primeti da vi niste ni nameravali da kupite bilo sta. SAVET: Ovo niposto nemojte raditi cesto u jednoj radnji. Onda ce vas provaliti i izbaciti, verujte, imaju oni pravo da to urade!!!

Ne dozvolite da vam zapamte lice u jednoj radnji. Menjajte prodavnice, dobro glumite i uspeh je zagarantovan.

SAVET ZA GLUMU: Karmine i tecne pudere uvek prvo probajte na ruci, a zatim karmin, kao, da vidis kako izgleda, stavi malo na usta i pogledaj se u ogledalo. Pravi se da ti se ne svidja, odmahuj glavom, ili se pravi da ti je skupo. Niposto nemoj da se zadrzis duze od 3 minuta u prodavnici sminkajuci se.

COOL IZGOVORI: Napravi se da ti zvoni mobilni, kao se javi i kazi nesto u stilu: VEC ZA PET MINUTA? DOLAZIM! Ako si sa durgaricom, pitaj je koliko j sati, i kad ti ona odgovori, ti onda kazi VEC?! ili tako nesto, i kao MORAMO DA BUDEMO TAMO ZA 5 MINUTA, DRUGI PUT CU KUPITI, IDEMO...


***KONCERT***
Jako zelis da ides na koncert neke slavne licnosti, ali jako je skupa karta za ulaz? Sedi negde u blizini mesta gde se odrzava koncert i slusaj muziku. Ako se odrzava na otvorenom, popni se na neko brdo ili negde oakle se vidi bina, uzmi dvogled, i posmatraj i slusaj muziku. Ako imas kameru sa jakim zoomom, mozes njome da snimis koncert.


***GARDEROBA***
Ako zelis da prodjes besplatno i obuces se cool za neki date, idi kod dobre drugarice i pozajmi od nje neku dobru krpicu! Ako je dobra, sigurno ce ti je pozajmiti. Moras da vodis racuna da taj komad garderobe ne pocepas ili isflekas, i obavezno ga operi pre nego sto ga vratis.

Pri kupovini garderobe ne mozes da prodjes besplatno, ali mozes da potrosis manje novca. Zelis da sledis, modne trendove iz casopisa, ali u njima su sve majice, suknje itd. poznate marke i skupe! Idi na pijacu! Tamo mozes da prodjes duplo jeftinije, a i takodje da uzmes neke dobre krpice!

SAVET: Ponesi svoj casopis sa modnim trendovima na pijacu, pa potrazi garderobu slicnu onoj koja je u casopisu. Bice to pun pogodak, a izaci ce jeftinije!!!
:) Bye:)

- hvala Anna