Posni recepti

Kakao preliv za kolace
Biljanina sunka
Posne oblande
Stanglice od lesnika
Vocne stanglice
Zvezdice
Cedini orascici
Posni krompirici
Medeni kolac
Zoricini kolaci


Uskrsnji linkovi

Uskrsnje razglednice

Uskrs

Uskrs je praznik nad svim praznicima. On je srediste citave liturgijske godine. On je i prvi praznik, koji se slavi od apostolskih vremena. Koliko su apostoli i njihovi ucenici smatrali vaznim Isusovo uskrsnuce za nasu veru, najbolje dokazuje cinjenica, da su uspomenu na to delo poceli slaviti ne samo na taj dan, nego i svakog prvog dana u nedelji, nazvavsi ga "danom Gospodnjim".
Isusovo uskrsnuce apostoli uzimaju kao temelj nase vere, jer ono je najociglednije svedocanstvo Hristova Bozanstva, a ujedno je i potvrd naseg uskrsnuca u vecni zivot.

Kao sredisnji praznik crkvene godine on se u liturgiji slavi punih pedeset dana, tj. do Duhova. Uskrs mogu pravo slaviti i razumeti samo oni, koji su uistinu po pokornoj ispovesti umrli u grehu i uskrsnuli na zivot u milosti. Stoga poslusajmo opomenu svetog Pavla: "Braco, ocistite stari kvasac da, kad ste vec beskvasni, postanete novo testo, jer je zrtvovan Hrist, nase vecno janje. Zato slavimo praznik, ali ne sa starim kvascem, s kvascem zlobe i greha, nego s beskvasnim hlebom iskrenosti i istine." (1 Kor 5, 7 - 8).

Hristos Vaskrse svima koji slave i neka sa vama ostanu Bozije reci: "... Sad pak ostaje vera, nada, ljubav, ovo troje: a ljubav je medju njima najveca... "
I Korincanima 13,14


Kako ofarbati jaja?
Sta pevusiti dok farbate jaja?