Tereza Kesovija - Komentari o izvođaču Upišite mišljenje

MOJE ISKRENO MISLJENJE (13 Feb 2005 u 5:09   ID: 0C2-5B1)
www.tereza-kesovija.com


Dama koja je snimila bezbroj snimaka, snimala za sedam svetskih trzita i na isto toliko jezika.Umetnik cije se ime izgovara sa strahopostovanjem.Jedna je TEREZA!
R.R (18 Apr 2005 u 5:29   ID: 95B-D0E)
NEPONOVLJIVA!
JAKECOCXDS (22 Apr 2005 u 22:17   ID: 95B-D0E)
Povlaci se sa estrade, a snimala je na sedam svetskih jezika i za svetska trzista.Bozanstvena je
MATO (4 May 2005 u 9:23   ID: F27-E90)
Sigurno najveća pjevačica svih vremena u nas. Ovih dana obilježava 45 godišnjicu svog rada. Rjetko će tko više napraviti ovako vrliku i blistavu karijeru. Pjevajući proputovala Australiju, Sjevernu i Južnu Ameriku, Iran, Izrael, Libanon, cijelu Europu i oba dijela Sovjetskog Saveza, a zabilježila i 110 festivalskih nastupa i osvojila 74 festivalske nagrade. Proglašena pjevačicom stoljeća, pjevala nekoliko puta u Pariškoj Olimpiyi, dva pouta na Euroviziji i to za Monako i Jugoslaviju.
Njenom glasu divili su se poznati umjetnici i državnici svijeta.
L.L. (25 May 2005 u 15:55   ID: 99D-90F)
Jedna,jedina i neponovljiva!!!!!!!!!Ne može se više rodit zvijeza kao što je Tereza jer Ona je čudo prirode.Sretni smo što je imamo i što živimo njene pjesme.
Sasa (6 Jun 2005 u 15:58   ID: 44A-598)
Dovoljno je samo reci - 45 godina! Dovoljno je jos dodati: tokom svake od tih godina, ili skalina, kako i ona voli reci, novi album, nova pesma, novi hit. Dovoljno je sto imamo Terezu i da kazemo: hvala Bogu, i mi Nekog imamo, bez obzira da li u Beogradu, Zagrebu, Dubrovniku, Novom Sadu, Skoplju, Sarajevu ili Ljubljani, da mozemo slusati. I to kako godine idu, uvek iznova neponovljivo i jedinstveno. Bas tako - kakva je i Tereza. Nepriskosnoveni broj 1!
Natasa (10 Jun 2005 u 16:52   ID: 44A-598)
Bravo za sve vas, najvise za Terezu, a kolega R.R. je zaista sa jednom recju napisao za BRAVO, i ja mu se stoga pridruzujem: Tereza je NEPONOVLJIVA!!!
MS (27 Jun 2005 u 4:42   ID: F27-E90)
Pjevački iskaz je bitan. On često određuje vrijeme trajanja, a vrijeme trajanja u bliskoj je vezi s kvalitetom pjevačkog iskaza. Zbog nekih čudnih kriterija nevidljivih „kreatora“ koji odlučuju o pjevačkim sudbinama, hrvatska glazbena scena u ovom trenutku nema baš puno vrhunskih pjevača koji su se uspjeli održati više od dva desetljeća. Osim nekih iznimaka. Iznimka je, primjerice, Tereza Kesovija, konavoški darak hrvatskoj, europskoj i svjetskoj pjevačkoj baštini. Nemoguće bi bilo nabrojiti sve njene pjesme od kojih je gotovo svaka ostavila traga. Nema čovjeka kojega njena fascinantna interpretacija može ostaviti ravnodušnim. A tu nije samo bitan i odlučujući faktor vrhunska vokalna mogućnost koja je kod Tereze neupitna , jer postoji niz pjevačica s potentnim glasom. Njenu tajnu možemo definirati kroz niz bitnih faktora koje pjevača čine pjevačem. Tereza ima sve, sav potreban potencijal za umjetnost kojom se bavi. Ona je zasigurno rođena s atributima istinske zvijezde, i ona je to proteklih 45 godina koristila na način da ono što joj je darovano oplemenjuje i dijeli s drugima. To govori nešto više u prilog njenih ljudskih vrlina. Ako bismo sve te kockice složili, opet bi došli na početak i opet bi mogli postaviti pitanje: u čemu je tajna Terezina uspjeha? Jednostavno se to može razotkriti. Tereza je žena iz naroda iz kojeg se otisnula u glazbeno zvjezdano nebo. Ona je svojim tumačenjima pjesme unosila silnu energiju i dušu. I to je publika osjetila prije četrdeset godina kad je pjevala jednu snažnu i vrlo kompleksnu pjesmu na Festivalu zabavne glazbe Split'65 kakva je bila Odrasli smo Pere Gotovca i Vesne Lukatela. Ista priča bila je kad je pjevala Runjićeve "Sunčane fontane", na drugi način ali istim pristupom, manje snažna pjesma ali ista snaga emocija. Te emocije bile su prisutne i u pjesmama poput "Nima Splita do Splita" ili "Na Stradunu", ali smo ih zbog načina interpretaciji pripisivali temperamentu koji je kod Tereze primaran . Ta ona je Dalmatinka! Ma gdje pjevala, od Konavala pa do pariške Olympije – ona je uvijek Tereza ili kako mi to u Splitu od milja kažemo NAŠA TERE! A za pjevački pridobiti Split i postati Tere potrebno je imati takve kvalitete koje imaju nobelovci ili oskarovci. Doslovno ! Tereza suvereno vlada scenom, osjeća publiku i njeno bílo. Čarolija Terezinih fjoreta nema isključivo uporište u vrhunskom glazbenom obrazovanju i akademskom stupnju. ISTINA s kojom donosi pjesmu, koju oblikuje na pozornici, bez kalkulacija i prethodno smišljenog scenarija , osjeća se na svakom nastupu. Ta pjevačka istina je u izravnom dosluhu s glazbom i emocijama. To je razlog njena opstanka na surovom tlu estrade. I zato nije slučajno da je ta vrhunska umjetnica s kraljevskom pozom na sceni, za mnoge sinonim istinske pjevačice.
Tekst Gorana Pelaića
fh (15 Jul 2005 u 6:23   ID: F27-E90)
Sjajna pjevačica, bolja na ovim prostorima ne postoji.
Mlade bi trebale učiti od nje kako se pijeva i kako se poštuje publika
MATAN S. (15 Jul 2005 u 6:32   ID: F27-E90)
Ako se na estradi treba nekome diviti to je sigurno TEREZA KESOVIJA ime koje traje već toliko godina, voljeli ju ili ne divit joj se morate za doprinos glazbenoj kulturi uopće.
Pjevačica koja je za života postala LEGENDOM.
music fan (15 Jul 2005 u 20:00   ID: 9C9-F4E)
Kad pomislim na prve dane detinjstva, setim se `fontana`, `Nek idu ladje`, neznih struna mandolina, `Straduna`, `svih nasih proleca u nama`, neponovljivog `Nona`.... setim se susreta sa prvom divom muzicke scene, bilo da su oni bili u Beogradu, Makarskoj, Novom Sadu, Parizu..... jer Tereza je uvek ista. Bila i ostala. Nasa i to - za sva vremena. Hvala joj!
JAN (18 Jul 2005 u 3:29   ID: F27-E90)
Bilo ju je sjajno gledati u emisiji BALKANSKOM ULICOM, velika i neponovljiva pjevačica, žena velika srca i plemenita srca.
U svakom slučaju žena koja zavređuje sva naša divljenja.
Andrea (23 Jul 2005 u 17:50   ID: A9B-D50)
Pitam mladju gardu.
Sto ne obradite neku njenu pesmu?
Ne smete, jer nemate raspon glasa za to.Znam, mnogi bi se pravdali kako su pesme prevazidjene....hahaha....Nikad kvalitet nece biti prevazidjen!!!!
Bosanac (14 Aug 2005 u 18:47   ID: 9D3-844)
Najemotivnija i najbolja pjevačica u nas.
Posljednjih godina najviše se sluša antologijska pjesma
pokojnog Zdenka Runjića:

I ni me, ni me, ni me stra'
na kraju puta - ni me, ni me stra'
u krilu tvome ni me stra'
- umrit od lipote!

Za Terezu se ne bojim, ona ostaje u srcima svih nas koje je dotakla svojim pjesmama, kao sto je uostalom hrabro dosla pjevati opkoljenim Sarajlijama 1995, tako nastavlja dalje godinama uprkos!
BK (23 Aug 2005 u 9:57   ID: F27-E90)
Ovo je sigurno naša najbolja i najveća pjevačica.
Sv i joj se dive bez obzira voljeli ju ili ne .
Jedan izuzetno veliki profesionalac.
Ivona (13 Oct 2005 u 7:52   ID: B30-BEC)
Ah, Tere!!!Mislim da je naš jezik suviše siromašan, kako bih riječima iskazala sve što osjećam i mislim o njoj.Neponovljiv glas i posebna toplina u njemu, koja grije dušu.Definitivno, neko ko umije da se smije i da plače.Neko, ko zna voljeti i koga vole.Harizmatična osoba.Žena sa najljepšim očima, u kojima se sve da čitati.Tere je trebala da se rodi, ako ni zbog čega, ono da pokaže ljudima, kako izgleda savršenstvo.
dusa (13 Nov 2005 u 18:39   ID: DF4-C6C)
dadoh sebi ovo `ime`, da u bude bar delimicno u skladu sa sinonimom nacina pevanja tereze... nije u tome lako uspeti, dati ime poredeci ga sa njenim vitestvom na sceni. sta drugo reci, nego, daleko, daleko, samo napred, tereza, za sve nas...
istina (25 Nov 2005 u 17:01   ID: DF4-C6C)
da, dovoljno je reci da Tereza ima - cak dva sajta, svetski uradjena: osim vec navedenog www.tereza-kesovija.com i www.tereza-kesovija.org. To, zaista, dovoljno govori...
Dado (2 Jan 2006 u 7:50   ID: AA1-236)
Da je rodena u Americi,zasjenila bi Barbru Streisand,imala bi njen status i poštovanje,no na zalost ili na srecu rodena je tu,ma koliko ona bila sretna zbog tog i mi svi skupa zbog nje nisu ju stavili na pedijastal koji zavređuje,pogotovo zadnjih godina a to nije lijepo,jedan Skoro za kojeg ni vlastita obitelj nebude u njenim godinama znala da postoji ,odlucuje sta se bude a sta nebude objavilo od Tereze.ispiru usta sa njenim stanom i kucom i nadam se da im taj kaladont bude gorak.
Pa ipak i prije i poslije i sada ovdje Tereza je jedna jedina koja zavreduje postovanje kao pop interpretator,svidjelo se to kome ili ne.Ziva nam i sretna bila TEREZA
Dalmatinka (29 Jan 2006 u 5:19   ID: AD2-F13)
Tereza je jedna i jedina, neponovljiva i nenadmašna. Prije dvije večeri je pjevala Napitnicu iz Traviate ali u maniru prave operne pjevačice, to je bila prava glazbena čarolija. Njena enregija i njena emocinalnost su neiscrpne. Bravo Tere!
stjepan (30 Jan 2006 u 9:53   ID: F93-D4D)
Prvi sam put čuo taj glas kad mi je bilo 9 godina. Taj me glas očarao, zadivio, osvojio zauvijek.Taj glas tražim i danas kad mi je 47 godina,i tom se glasu divim svakim danom sve više. Kažu da se treba klanjati jedino Bogu. I to je istina. I kad bi se poklonio gđi Kesoviji, bio bi to i poklon dragom Bogu što je upravo nju stvorio, i poslao ovdje da nam život, svojim glasom, pojavom, učini ljepšim. Mislim da je i Gđa Kesovija toga svijesna. Zato i toliko traje.Jor što može ona, kako ona pjeva i kako pritom čudesno izgleda , to ne može nitko. Pa zar to nije dar s visina???? Gđo Kesovija, jednom sam u jedan časopis poslao pismo da ste najbolja pjevačica svih vremena, što nikada nije bilo objavljeno. To sada ne trebam više reći, jer to sada sigurno svi znaju. Jedina ste i vas treba pitati što je pjesma,. kako se pjeva i kako pritom izgleda. Vaša će pjesma, vaš božanski glas i vaš žarki osmijeh sve reći. zaista vas je lijepo čuti, slušati i vidjeti. Živjela nam i pjevala zauvijek.
željko (28 Feb 2006 u 18:53   ID: EA6-40A)
Jedinstvena i neponovljiva! U glazbenom smislu, hrvatska Edith Piaf!
Tako je to, kada se u životu, uz Bogom dan talent, sve radi iz velike
ljubavi! Nadamo se još puno toga od Tereze!
CELZIJUS (6 Mar 2006 u 19:37   ID: DF4-C6C)
Jedna je rec dovoljna: Boginja! Muzike... Nasa Tereza
Iskrenost (6 Mar 2006 u 19:38   ID: DF4-C6C)
Njoj prvoj cestitam 8. Mart!!!:-)
gordana (18 Apr 2006 u 11:39   ID: 0A8-B2C)
riječima se ne može iskazat upravo boginja Hrvatske estrade.
branimir (25 Apr 2006 u 22:14   ID: BCD-20B)
pitam se zasto je porinovci mrze ine daju joj vec godinama porina ni za duet s michelom legrandom ni za nabolju zensku vokalnu izvedbu ni za najbolji kompilacijski album 45 skalina ma ni zasta.....
mozda to najbolje pokazuje koliko je jaca od sviju na ovijem prostorima
sasa (29 Apr 2006 u 10:20   ID: DF4-C6C)
Potpuno saglasan sa prethodnikom, Branimirom. Malogradjanske sitnosopstveničke "tvorevine" kojeisvakokakvih "porinulih" mediokriteta suvišno je i komentarisati, jer može li se uopšte logički shvatiti da nekakvi ženski anonimusi, verujte ni imena ne mogu da se setim, budu nominovani i 9 puta, a umetnica sa jedinstvenom karijerom, tek se spomene. Njoj su ponajbolji "porini", tj. nagrade: publika, koncerti i trijumfi koji traju, evo već, jednakim uspehom, 46. godinu... Ako neće nekakve "škarice", to su priznali građani, čitaoci "Večernjeg lista" kad su je proglasili pevačicom Veka! Ima li bolje potvrde i satisfakcije?
3113 (2 May 2006 u 1:22   ID: 935-1B9)
Bog je stvorio ljude i dao im muziku.
Zatim je i on sam pozeleo da slusa muziku.
I stvorio je Terezu...
NOVO!! (3 May 2006 u 6:43   ID: 20B-844)
http://terezakesovija.neuf.fr
Sajt u izradi...
Zvonimir (9 May 2006 u 13:37   ID: DAE-499)
Meni se čini da mi do dana današnjega nismo svjesni da imamo jednu od najvećih pjevačica na svijetu.Lijepo je netko jednom napisao da Tereza ima sve ono što jednog pjevača čini pjevačem.To je najbolja definicija.Ona ima sve što je potrebno za čaroliju koju stvara i koja traje već toliko dugo,punih 46 godina.
kiki (1 Jun 2006 u 18:30   ID: 796-830)
Zaista neponovljiva,kad čujem Terezu sjetim se mladih dana i opet budem sretna sa puno sjete.
ja (3 Jun 2006 u 18:48   ID: 015-C60)
ma stara pička.pjesme su joj sranje hrpa govana.to nebi sluašala ni da me puškom tjeraju.radije bi pojela govna nego slušala njezine pjesme.fujjjj!hrpa govana.kad će u penziju više fosil stari.
adana (5 Jun 2006 u 13:14   ID: B7A-4F0)
JEDNA JE TEREZA
SRECA (11 Jun 2006 u 20:24   ID: A51-3D5)
Sreca je imati jednu takvu divu, ko sto je Tereza. Sreca za sve njene savremenike. Sreca i sto se prepoznaju mnogobrojni koji zele dobro muzici, dajuci ovde svoje iskrene komentare, sreca, sto su takvi nesrecnici poput malopredjasnje koja svojim Ja govori o sebi samoj. Tereza bi se prva sigurno slatko nasmejala.
S.V.20.062006 (20 Jun 2006 u 3:17   ID: EA0-3F0)
Sta reci svaki trenutak moga zivota je njena pjesma u meni jedna i neponovljiva.Gledao sam je par puta na koncertu sirom bivse nam drzave i takvo zivo pjevanje jos nisam dozivio.Jednostavno za sva vremena.
benčić.i. (27 Jun 2006 u 9:41   ID: 6F3-0C3)
Najveća diva zabavne glazbe u nas , glas kome će se diviti i generacije koje dolaze.
Voljeli ju ili ne, ali tko god zna što je glazba mora se diviti jednoj tako bogatoj i dugovječnoj karijeri.
Zvjezda koje će nas zadiviti još sa puno dobrih i velikih pjesama.
Bravo Tereza i pjevaj dugo, dugo za one koji te poštuju, a i za one druge neka vide kako pjevaju velike i sjajne zvijezde.
Natalija Cajić (1 Jul 2006 u 13:09   ID: C3B-042)
Pozdrav svima koji posećujete ovaj sajt kao i webmasteru Branku.Imala sam devet godina kada je počeo rat i kada sam obećala da ću svoju prvu priču posvetiti Terezi Kesoviji. ''Priča za Terezu''je napisana i uskoro će se pojaviti na sajtu koji je još u izradi.Reč je o devojčici i njenoj baki koje žele da odu na Terezin koncert i odnesu joj roze ruže.U tome ih sprečava rat.U priči su i pisma koja je devojčica pisala Terezi za vreme rata.Priča počinje rečenicom''Jednu devojčicu u Srbiji svako veče je uspavljivala pesma i glas Tereze Kesovije''.Roze ruže su odavno uvele ali je ostala priča,pa neka se pamti.Nadam se da ćete je pročitati jer će nas ona podsetiti da se prošlost više nikada ne sme ponoviti.Hvala Vam Branko na ustupljenom prostoru. Pozdrav!
Natalija Cajić
Novi Sad
BRANIMIR (15 Jul 2006 u 19:55   ID: 2B5-61C)
PRED NEKO VEČE SUPERFINALE SPLITA 2006 SVE JE DIVNO ALI TREBALA JE NA KRAJU DOĆI JEDNA SKORO SEDAMDESETOGODIŠNJAKINJA DA BI PODIGLA PUBLIKU PROKURATIVA NA NOGE JER ONA I NONO NE PROLAZE I SVE SU MLAĐI I LJEPŠI. LAKO ŠTO SU SE PROKURATIVE DIGLE ALI SU SE I UZVANICI I VIPOVCI IZA KULISA MORALI DIĆI NA NOGE PA MAKAR JOJ NEKI OD NJIH I ZAVIDJELI...JEDNA JE TERE
natalija (25 Jul 2006 u 6:41   ID: C73-D75)
WWW.PRICAZATEREZU.COM
Mila (25 Jul 2006 u 12:11   ID: 78F-FAE)
NAJBOLJA JE

www.terezakesovija.org

Upišite mišljenje Vrh stranice | Prethodna : Sledeća
Vaše ime:
i šifra, ako ste član:


1 + 1 = ?   (odgovor upišite slovima)
Ovo nije forum. Zanima nas vaše mišljenje o ovom izvođaču, a ne o politici, religiji...