Superhiks - Biografija

Ranih 90-ih bend su osnovala tri srednjoškolska prijatelja Petar Mladenovski, Boris Minov i Zoran Žežov, počevši sa sviranjem mješavine ska, punk i hardcore glazbe. Danas bend čini tročlana puhačka sekcija – trombon, truba i flugelhorn i majstorski perkusionist Goce Naumov – Indijanac, a njihova glazba je melodičan i pjevan balkanski ska s karakterističnim trubama.

Superhiks su već dijelili pozornice s najpoznatijim svjetskim izvođačima: Manu Chao and Radio Bemba, Fun Lovin Criminals, Fishbone, Tito and Tarantula, Henry Rollins, H-Block, Rico Rodriguez i mnogim drugima. Superhiksi 1998. godine sami izdaju album "Music for happiness and sadness". Službeni debitantski album "Čekaj be vikam…" ("Wait a second…") izdaje diskografska kuća Lithium Records 2000. godine, a podržale su ga sve radio i TV postaje u Makedoniji. U svibnju 2006. godine Superhiks objavljuju treći (live) album "Live in Skopje" sa svog najvećeg koncerta. U manje od 7 dana rasprodano je svih 35.000 primjeraka.

Treći studijski album "And now... what?" … objavljen 2008. godine! Tri su puta osvojili nagradu za najbolji makedonski bend (2001., 2002. i 2004.), a za koncert u Skopju dobili su nagradu za najbolji koncert 2004. godine u Makedoniji.