Tropico Band - Biografija

*-* Članovi benda *-*
Trenutni sastav:
Aleksandar Cvetković Brzi - Vokal (2002-)
Marko Nedeljković - Klavijature (2002-)
Predrag Pešić Žuća - Klavijature (2003-)
Aleksandar Ilić Prke - Bubnjevi (2006-)
Aleksandar Djordjić - Gitara (2008-)

Bivši članovi:
Marija Mitrović - Vokal (2002-2003)
Branislav Ignjatić Bane - Gitara (2003-2008)

BIOGRAFIJA:
Te,sada već daleke 2002. god,dvojica momaka iz Leskovca-Aleksandar Cvetković i Marko Nedeljković,u narodu poznatiji kao Brzi i Johny,hrabro odlučuju da se zapute ka prestonici i okušaju svoju sreću u moru mogućnosti koju tako veliki grad kao što je Beograd pruža...Priznaćete,hrabar potez za dvojicu devetnaestogodisnjaka.ali kako kažu u narodu-" Sreća prati hrabre!".

Početak,kao i svaki drugi,bio je težak,ispunjen novim iskustvima i nedaćama,ali to junake naše priče nije omelo u postizanju cilja,već ih je dodatno podsticalo u ispunjenju decackog sna a to je-osvajanje beogradskih klubova i splavova.Svetla velegrada i bogat noćni život ubrzo je šarmirao ovu dvojicu simpatičnih momaka iz untrašnjosti...Predanim radom i dečačkom iskrenošču,brzo su se infiltrirali na bine beogradskih klubova.

Kako je obim posla rastao,tako se pojavila i potreba za pevačicom,i tako naš dvojac ubrzo postaje tročlana posada.U grupu dolazi pevačica Marija koja svojim pevačkim kvalitetima,zajedno sa Brzim i Johny-em,vrlo brzo animira širu beogradsku publiku...Band narednih meseci radi punom parom i dobija angazmane u prestiznim bg klubovima.Nedugo zatim,opet igrom sudbine,u band ulazi Pešić Predrag,poznatiji kao Žuća-taze povratnik iz JNA (VJ),pun elana i želje za radom...Žuća svojim sviračkim umećem i ljudskim kvalitetima dodatno oplemenjuje ovu veselu ekipu...U ovom sastavu Tropico je svirao godinu dana.

Krajem 2003. gorepomenuta pevačica rešava da krene putem solo karijere i napušta band i po ko zna koji put potvrdjuje onu narodnu da su Žene na brodu,a i u bandu slepi putnici...Šalu na stranu,Tropico se našao u nebranom groždju,i tada momci odlučuju da naprave potpuno "mušku priču"...Tada,početkom 2003. godine,kao četvrti musketar i pojačanje stiže gitarista Ignjatić Branislav,poznatiji kao Bungee,koji je do tada svirao u Kragujevačkom vokalno instrumentalnom sastavu -"Osvajači".

Potpomognuti novim članom i još jednim instrumentalistom,Tropico polako počinje da dobija svoj prepoznatljivi "šmek" koji neguje i do danas.U toku te 2003.-godine promena,Tropico počinje da razmišlja o izdavaštvu i o borbi za delić estradnog neba.Uz saradnju sa prijateljem i saradnikom banda,multitalentovanim Gavrić Mirkom,Tropico snima svoj prvi singl pod nazivom "Daj mi daj" i stiče svoja prva "studijska" iskustva.Da,da,tada su maštali o pravom studiju i uz pomoć štapa i kanapa spajali nespojivo...mislim da tadašnju situaciju najbolje ilustruje činjenica da je Brzi pesmu pevao u mirkovom ormanu sa ćebetom preko glave...ali,zapravo baš taj entuzijazam ih je terao da nastave dalje i burgijaju svoj put kroz negostoljubive predele show business-a.

Ohrabreni svojim proizvodom,tj. pesmom "daj mi daj",band počinje ozbiljno da razmišlja o albumu prvencu i u narednom periodu(koji je trajao duge dve godine)svu svoju energiju usmerava ka ostvarenju tog cilja...Naravno,taj put je bio mnogo trnovitiji i nepredvidljiviji nego sto su junaci ove priče mislili...

Uporedo sa radom na albumu,band učestvuje na Zrenjaninskom festivalu sa pesmom "Nemoj tako" i skida svoj "medijski mrak"-tom prilikom skuplja pozitivne kritike žirija i ostalih učesnika...nedugo zatim Tropico učestvuje na Prvom radijskom festivalu sa pesmom "Sedativ" i tako se predstavlja široj publici...Ohrabreni dobrim kritikama,Tropico nastavlja punom parom dalje-učestvuje kao radni band na mnogim televizijskim emisijama,skuplja medijske poene i predano priprema album prvenac...

Kako je rastao obim i ozbiljnost posla,tako je i dugogodisnja zelja za formiranjem pravog banda rasla...Naime,godinama unazad su tkzv. ritam mašine potpuno izgurale živi bubanj iz upotrebe,a priznaćete da je band bez bubnja kao ptica bez krila...Tada,početkom 2006. u band dolazi ritam sekcija iz male varošice na jugu Srbije-Vlasotinca i to u liku i delu Aleksandra Ilića,široj javnosti poznatijeg po nadimkom Prke...Dolaskom novog člana i naravno još jednog živog instrumenta,Tropico konačno dobija svoj sadašnji identitet.

Neposredno po Prkijevom dolasku,band Izdaje svoj prvi album.Album pod nazivom "Jedan al' vredan" izlazi pod okriljem izdavačke kuće City Records.U narednom periodu band radi na promociji albuma,snimanju spotova i naravno stalnim svirkama po beogradskim,ali i klubovima po srbiji...U leto 2007. god. Tropico učestvuje na budvanskom festivalu sa pesmom "Ako doživim da te prebolim"i osvaja četvrto mesto...Iako prvi bez medalje,tropikanci su izuzetno zadovoljni plasmanom i publicitetom koji su svojim izvodjenjem pesme izazavali...

izvor: www.tropicoband.com