Džukele - Biografija

Godine 1991. u Subotici nastaje grupa Phoenix (Feniks) koju su činili: Dragan Neorčić, Draža (bas), Slobodan Vukosavljević, Bane (gitara i vokal), Rudolf Aleksić (bubanj).

U oktobru 1991. u studiju "Classic" u Beogradu snimaju svoj prvi demo sa 7 pesama, a par meseci kasnije u februaru '92. u istom studiju snimaju i drugi demo sa dve pesme.

U aprilu 1992. godine priključuje im se gitarista Leonid Pilipović i u tom sastavu pod imenom Phoenix '39 snimaju i treći demo. Treći demo snimljen je u novembru 1992. u studiju "Do-Re-Mi" u Novom Sadu i imao je 5 pesama među kojima je i obrada pesme "Next to You" od grupe Police.

Ubrzo nakon toga ponovo menjaju ime, ovoga puta u "Džukele" i počinju se koncertnim promovisanjem, najpre na gitarijadi u Zaječaru '93. zatim učešćem na manifestaciji "Brzi bendovi Srbije" u proleće '94. gde uz grupu Goblini bivaju proglašeni za otkriće godine.

Odmah potom, u proleće 1994. objavljuju svoj prvi album "Gledajući u mrak" sa 10 pesama. Zatim nastavljaju sa koncertima sve do kraja iste godine kada Bane i Draža odlaze u vojsku. Grupa pauzira sa radom godinu dana, a u međuvremenu Leonid Pilipović poznatiji kao Leo fon Punkerstein svira sa grupom Goblini i učestvuje na snimanju njihovog debitantskog albuma "U magnovenju".

Posle godinu dana pauze Džukele krajem '95. nastavljaju sa radom, a u aprilu 1996. za Metropolis Records izlazi CD reizdanje albuma Gledajući u mrak.
Tokom iste '96. godine Rudolf Aleksić napušta grupu, a na bubnjevima ga zamenjuje Vladimir Sarčević.

U jesen 1997. godine Džukele u studiju "M" Radio Novog Sada snimaju svoj drugi album "Zubato sunce" koji se ubrzo potom pojavljuje na CD-u, opet za Metropolis Records. Tekstove za ovaj album napisao je kao i obično Bane Vukosavljević, a muziku su radili svi zajedno.

Posle svog drugog i ujedno poslednjeg albuma Džukele nastavljaju sa koncertnim aktivnostima i održavaju čitav niz uspešnih koncerata širom zemlje sve do 2002. godine kada konačno prestaju sa radom.
___________________________________________
Postava:
Dragan Neorčić, Draža - Bas
Slobodan Vukosavljević, Bane - Gitara & vokal
Rudolf Aleksić - Bubanj *
Leonid Pilipović, Leo - Gitara & prateći vokal
Vladimir Sarčević - Bubanj **

( * do 1996. / ** od 1996.)
___________________________________________
Diskografija:
Za jedanaest godina postojanja grupa je zabeležila dva studijska albuma i tri demo snimka.
Albumi:
1994 - Gledajući u mrak [MC] (CD reizdanje '96.)
1998 - Zubato sunce [CD]
___________________________________________