DST - Biografija

DST (Društvo Skrivenih Talenata) je bend iz Nikšića osnovan 1992 godine, a prvi zapaženiji nastup imali su iste godine na Crnogorskoj gitarijadi. Poslije dosta promjena u postavi, danas nastupaju kao petorka (glas - Boris Ljesković, gitare - Veljko Vučurović i Vlado Perišić, bas - Dragan Lučić i bubanj - Srđa Simunović).
Snimaju demo album "Prizemlje" 1995. godine i nastupaju kao predgrupa mnogim poznatim bendovima.

Afirmaciju sticu albumom "Ubijanje idola", kada krecu da sviraju i van Crne Gore. Slijede mnogobrojne klupske svirke i nastup u revijalnom delu Crnogorske gitarijade 2000. godine.
Drugi album, "U taj sudnji cas", izdali su 2002. i ubrzo gostuju na svim vecim festivalima u regionu (EX Yu Rocks – Bugojno, EXIT 04 – Novi Sad, Nisomnia – Niš...). U sklopu promocije materijala uspjeli su da snime 5 spotova.
Krajem 2006. godine su izdali svoj treci (cetvrti) album "Gubitak kontrole", koji je za sada izašao u Crnoj Gori kao samoizdanje i u Hrvatskoj za etiketu "Slušaj najglasnije".
U toku su pregovori sa izdavacima u Srbiji i Makedoniji. Najskoriji veci nastup su imali u beogradskom domu omladine, gdje su svirali kao predgrupa britanskim pank legendama GBH- u.
Vec su odradili jedan broj planiranih (i neplaniranih) koncerata za ovu godinu, a bice ih jos.
Na sajtu www.dst.sitesled.com mozete skinuti njihove> fotografije, spotove, audio materijal... i dr.
Posjetite i njihovu MySpace stranicu www.myspace.com/dstniksic

DISKOGRAFIJA:
"Prizemlje" MC 1995. - demo album
"Ubijanje idola" MC/CD 1997
"U taj sudnji čas" CD 2000
"Gubitak kontrole" CD 2006/7