Tuti Fruti Bend - Biografija

Tutti Frutti je grupa iz Splita koja je počela s radom sredinom 80-ih pod imenom Tutti Frutti Balkan Band, da bi dvije godine kasnije promijenila ime u Tutti Frutti Band. Prvi pjevač bio je Ivo Amulić, iz Duća pored Omiša. Spoj hit-makera Nenada Ninčevića i dubokog glasa Amulića, te ostalih glazbenika (jedan dio danas svira u splitskom duu Dalmatino - Sunara i Jagnjić) dao je dobitnu i zaraznu kombinaciju dalmatinskog štiha i rocka 80-ih. Iza njih su brojni hitovi u maniri dalmatinskog rocka, šašavih pjesama o ljubavi, buntovnicima i ljepoticama te prekrasnim baladama.

Vrijeme ratnih prilika u Hrvatskoj bilo je vrijeme velikih promjena, tako da se Ivo Amulić odlučio za solo vode. Na kratko je 1992. godine,umjesto njega u grupu došao Marsell Benzon, te s grupom snimio par hitova, „Vozio sam cjelu noć“ ili „Sex Machine“, „Bože daj mi krila ljubavi“.....no to nije bio onaj isti Tutti Frutti. Nakon njega došao je Alen Nižetić koji je ostvario brojne uspjehe, a njaveći vjerojatno s pjesmom „Dalmacijo“ koja je dan danas himna Splitskog Hajduka i Torcide. Alen Nižetić je također otišao u solo vode, te je nakon njega uskočio Dado, i napravili su zapažen uspjeh s pjesmom „Stara cura“. Dolaskom vala dancera i diskoteka, Tutti Frutti prestaje djelovati.

Nakon punih 15 godina dućanin Ivo Amulić, ponovno je aktivni član starog-novog benda s kojim planira nastaviti glazbenu karijeru. Prije godinu dana našao se s basistom grupe i autorom Dadom Pastovićem te još nekolicinom glazbenika s kojima je odlučio aktivirati iznimno uspješan pop bend u bivšoj Jugoslaviji. U svibnju ove godine će održati koncert na otvorenom, najvjerojatnije na poljudskom bazenu, kako bi podsjetili publiku na nekadašnje hitove Tutti fruttija.

Novi početak su potvrdili i prijavom pjesme na natječaj ovogodišnjeg HRF-a, a slijedi i sudjelovanje na Splitskom festivalu.