Satan Panonski - Biografija

Ivica Čuljak poznatiji kao Satan Panonski aka Kečer 2 (Cerić, 4. lipnja 1960. - Vinkovci, 27. siječnja 1992.). Poznati Hrvatski punk glabenik.

Ivica Čuljak rođen u Ceriću, obitelj je prognana pa se seli u Vinkovce. Tamo Ivica pohađa gimnaziju gdje se istiće svojim književnim sposobnostima, što pjesmama (poezija i proza) što raznim kratkim pričama (no toga iskazivao se i u svojim nadrealističkim crtežima). Put u Njemačku donjeo mu je kako on to naziva "punk pričest". I tako tituliran Ivica se vrača u Vinkovce... Počinje bježat iz škole, pušiti, piti sve dok mu tata nije pobijesnio ispisao ga iz škole i opalio mu jak šamar koji on naziva "odupiranje autoritetu". Njegov brat zapošljava se kao čuvar Vinkovačkog popravnog doma, a zbog njegove mišične moskulature dobiva nadimak Kečer, zbog neizmjerne ljubavi prema svom bratu uzima si nadimak Kečer 2 (Chatch 2)... Na jednoj zabavi gdje su puštali: "Sex Pistols-e", "Ramones-e" i "The Chlash-ovce" Ivica se bacao- "ludovao", tad ga je uočio bend "Pogreb X" i pitali su ga jel zna pjevat, on je rekao nek se nađu, on će donjesti svoje pjesme i neka oni uhvate ritam. Tako je i počelo, no ime benda "Satan Panonski" nije izmislio nego se to dogodilo dok je hodao ulicom, babe vidjevši ga su se zgrozile na njegov izgled i derale se "goni se vraže panonije". I tako je on dobio inspiraciju za ime i bend je služben kao "Satan Panonski". I nastupi počinju, Satan je bio ispred svog vremena radio je "art preforming"- rezao se, savijao, prerezao kravu, pojeo si govno, palio haljinu i palio kosu, itd... Zbog sumnje na počinjenje ubojstva dobio je cjelodnevne boravke u pishološkoj bolnici u Popovači, zbog dobrog ponašanja bio je puštan na vikende. Kao dobrotvorni rad, radio je u tvornici radijatora. Slao je pismo saboru da ga puste da napravi koncert no nisu mi odobrili . Slijedi rat gdje mu je emocionalno stanje bilo grozno, gdje je svojim očima svjedočio pogiblje prijatelja, gdje je svojim srcem "čuo" da mu majka tuguje, razljučen odlazi u prve linije otpora... Razloga smrti ima mnogo, no najbolje je da mislimo da je umro u ratu- jel prve linije se bile "topovsko meso".

ZANIMLJIVOSTI:
-
"Pjesma" - "Posljednji dinosaur umire" zapravo je pjesma "Čobanica" puštena s gramofonske ploče na manjem broju okretaja...;

-Tjednik "Globus" objavio je 1997. reportažu na dvije stranice o tome kako se Satan Panonski reinkarnirao u liku svog devetogodišnjeg nećaka Vlade.;

-Legendarnog Vinkovačkog strip autora Dubravka Matakovića lik i djelo Ivice Čuljka - Satana Panonskog, kao i njegove brojne dogodovštine (npr. pranje kose u zahodskoj školjci vlaka i zatim sušenja iste kroz prozor jurećeg vlaka) inspirirali su na stvaranje nezaboravnog lika "Malog Ivice" koji se proslavio u strip seriji "Prot pikčers" evo slike:

Najčešća postava

Ivica Čuljak / VOKAL

- Danijel Brdar / BAS, RITAM i SOLO GITARA
- Nikola Vranjković / GITARA
- Voja Vijatov / GITARA
- Goran Dujmić / GITARA
- Nedeljko Ivanković - Kilmister / BAS
- Goran Bare / BAS
- Vlado Soldo - Rudy / BAS
- Korozija / BUBNJEVI
- Mario Anušić / BUBNJEVI

ALBUMILJULJAJMO LJUBLJENI LJUBIČASTI LJULJ

1. Oči u magli
2. Iza zida
3. Kliktaj
4. Lepi Mario
5. Odreži-nareži-zareži
6. Misli li Istok
7. Trpi kurvo
8. Dragi sine moj
9. Nađija
10. Rukometno igralište
11. Pogledaj mama krv
12. Obdukcija
13. Milijana ima gliste (kad sam imao sedam godina)
14. Robija
15. Junačka jebačka epska narodna pjesma
16. Posljednji dinosaur umire

NUKLEARNE OLIMPIJSKE IGRE

1. Hard blood shock
2. Pioniri maleni
3. Ratno stanje
4. Kamikaza
5. Odrežite sise
6. Dječakova pjesma
7. Oči u magli
8. DM
9. Iza zida
10. Tiho / Bajka
11. Beduin
12. Slavica
13. Advokat
14. Trpi kurvo
15. Dragi sine moj
16. Sexualni distonalitet
17. Čaj od maka
18. Kiss my cock
19. Odreži, nareži, zareži
20. Misli li Istok
21. Kliktaj
22. Lepi Mario
23. Obdukcija
24. Pokolj
1. Beogradski pašaluk
2. Panonski Satan
3. Croatia
4. Meni smrt opsesija
5. Dragi sine moj
6. Odreži, nareži, zareži
7. Ti ćeš doći u svojoj moći (Vratit ćeš se satane)
8. Obdukcija
9. Ja sam pušila svom tati kurac
10. Čovjek čovjeka
11. Lepi Mario
12. Prepuna je krvi Drina
13. Panonski Satan
14. Ko-ko-da-k
15. Ja sam pušila svom tati kurac


Image Hosted by ImageShack.us
zbirka pjesama i proza Satana


Slike naslikane od satana

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us